Már a síszenzonról beszélnek - Tiroli fejlesztések Hír

turizmus.com
2008/08/27
Még csak most készülünk a nyárzáró hétvégi eseményekre, de már szép lassan elkezdenek szivárogni a síszezonnal kapcsolatos hírek. Az első fecskék között Tirol feljesztéseiről szóló információkat találunk.
Hirdetés

A Tirol tartományban évente eltöltött 40 millió vendégéjszaka 60 százaléka a téli szezonra esik, s a hatalmas bevételt jelentő sí turizmus szinten tartása és növelése érdekében állandóak a fejlesztések. Csak az 5 tiroli gleccservidéken 62 millió eurót invesztáltak mostanában turisztikai beruházásokba . A Kaunertal 6 millió euróba kerülő újdonsága 2008 novemberétől egy mozgatható, nyolcüléses kabinos felvonó , ülésfűtéssel . A Pitztalon 15 millió eurót fektettek be a felvonók fejlesztésébe és a 2300 méteres magasságban, a passzív energiaház koncepció alapján megépített SunnaAlm étterem be. Sölden 8 millió eurós újdonsága a 8 üléses, mozgatható tetejű Gigijoch felvonó és átépítették a Gigijoch éttermet is. Stubaiban 10 millió eurót fordítottak hóágyúkra, a Top of Tyrol csúcskilátó kiépítésére, s a Daunschartein gleccserliftre , mellyel 2 új pályát lehet elérni. A hóágyúzás feltételeit és a felvonókat fejlesztették Hintertuxban is, mindez 15 millió euróba került. A Gleccserbusz 1 nevű felvonót október végén, november elején adják át.

 

Magyarok a gleccsereken

Tirol téli előnyeit a magyar vendégek is értékelik. Míg 2002-ben a tartományban 49 ezer magyar vendégéjszakát regisztráltak, addig az elmúlt télen már 84 ezret, ami 71 százalékos emelkedést jelent. Nőtt a magyarok érdeklődése az 5 tiroli gleccser iránt is: 2002-ben 10 ezer magyar töltötte itt a szabadságát, tavaly pedig már 21 ezer, vagyis 5 év alatt megduplázódott a számuk. A magyarok legjobban a söldeni gleccsert kedvelik, melyet az 5 tiroli gleccser közül Magyarországhoz legközelebb fekvő Hintertux követ. A magyar sí- és snowboard bajnokság is Hintertuxban lesz október 22-26. között.
Hirdetés