Beindul a síszezon! - Napi frissítésű hójelentés Hír

turizmus.com
2008/10/29
Sokasodnak a síterepekről szállingózó hírek a szállingózó hóról és a síterepek által nyújtott szolgáltatásokról, újdonságokról. Novembertől a Mozgásvilág.hu napi frissítésű hójelentése is beindul, lehet elővenni a léceket, deszkákat!
Hirdetés

Új pályák és megújult szálláshelyek Villachban

A karintiai Villach régió számos újdonsággal készült az idei síszezon ra. A gerlitzeni pályarendszer két új lesiklópályával és egy versenypályával lett gazdagabb, így a pályarendszer összhosszúsága már 51 kilométert tesz ki. Mivel a nyolcüléses Neugarten Carving Jet felvonó tavalyi átadása után a régi Neugarten-pálya már kevésnek bizonyult, kialakítottak egy időmérővel felszerelt gyorsasági pályát. A Moser felvonónál található, új versenypályán is fix időmérőt szereltek fel, és új a 1,5 kilométer hosszú Ossiacher-tavi lesiklópálya is. A termálfürdőjéről híres Bad Bleiberg Bleibergerhof szállodáját nemrég teljesen felújították és tulajdonost is váltott, immár a Falkensteiner lánchoz tartozik. A település gyógyközpontja pedig egy több mint 100 ágyas szárnnyal bővült.

    Programok Franz Klammerrel

Az ausztriai Bad Kleinkirchheimben 2009. január 2-án és 29-én „ Franz Klammer sínapokat ” tartanak, amelynek keretében 25 síelőnek nyílik lehetősége arra, hogy elkísérje a híres osztrák olimpiai bajnokot egy síbarangolásra a közel 100 kilométer összhosszúságú pályákon. A résztvevők egy helyi specialitást is elfogyaszthatnak a bajnokkal a Kaiserburg hegyi étteremben . Franz Klammer nevéhez fűződik a 2009. január 18-án másodszor megrendezésre kerülő Lovas Nagydíj is, amelyen számos híresség vesz részt. 

 

Nassfeldi újdonságok

Karintia legnagyobb síterepén , Nassfeld en több, a turisták kényelemérzetét tovább javító szolgáltatást vezettek be a szezon elején. A Nice Surprise elnevezésű szolgáltatás keretében a pályák mellett csupán 5 euróért élezik, hangolják és waxolják a felszerelést mindössze 5-10 perc alatt. A régió új központjában, a KofelCenterben ingyenes sí- és snowboard-karbantartó szolgáltatásokat kapnak a vendégek, akik a régió honlapján figyelemmel kísérhetik egyéni sídiagramjukat is. Vasárnaponként ingyenesen lehet bejárni a túravezetőkkel a síterepeket. Az iskolakezdés előtt álló gyerekek bizonyos időszakokban ingyen kapják a szállást (szüleik szobájában), az ellátást, a síbérletet, a tanfolyamot és a felszerelést, de a nagyobb gyerekek is jelentős kedvezményekhez jutnak. További információk : www.nassfeld.at/hu

 

Sípálya infók és novembertől napi frissítésű hójelentés: Mozgásvilág.hu
Hirdetés