Jég veled! Hír

Siető Andrea - Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu
2010/02/24
A szezon utolsó csúszása olyan, mintha búcsút intenénk a télnek. De lássuk, mi is történt ebben a szezonban.
Hirdetés
Azt hiszem az idei télen senkinek nem fordult meg a fejében, hogy globális felmelegedés lenne. A sípályák jól meghíztak a nagy hóesésben, előkerültek a lécek és a boardok a tároló szekrények mélyéről és szólt a muzsika a hüttékből.
 
Januárban örömmel adtuk hírül, hogy leesett a hó, síelni csudajó. Nem kellett több száz kilométert levezetni azért, hogy havas lejtőkre bukkanhassatok. Megnyitottak a hazai sípályák és 10-20-70 centi friss hóval várták a magyar síelőket, snowboardosokat. Visegrádon és Dobogókőn szelídebb lejtők vártak, míg Eplényben , Magyarország egyetlen négyüléses felvonójával rendelkező pályáján már az osztrák hegyoldalakhoz szokott síelők is elégedettek lehettek.

Eltelt pár nap miután a szervezők felocsúdtak a havas téli táj látványából és gőzerővel szervezték a jobbnál jobb programokat a téli sportok szerelmeseinek. Megrendezték Eplényben az első Snow Day -t, melyre háromezren voltak kíváncsiak. A szervezők 12 kategóriában hirdettek versenyt és több mint 300-an álltak rajthoz. Ott voltál és felelevenítenéd az élményt? Lemaradtál de kíváncsi vagy? Nézd meg a videót.
 
Szerencsére az enyhébb időt sikerült átvészelni a hóágyúkkal, így a rendezvények csak sokasodtak és sokasodtak.  Snowboardosokra várt a Snow Style 2.0 és a Magyar Snowboard Kupafutam Eplényben. A síelőket sem hagyták program nélkül az eplényiek, várt rájuk a Kéklámpások Versenye és a Síelős Farsang .
 
A fogarasi Nordica Síiskolában a síelni vágyók tanulhattak profi oktatóktól és sajátíthatták el a síelés alapjait Budapesten. Majd tudással a birtokukban kipróbálhatták a téli olimpia sportjait akár a műanyag borítású nyári sípályákon. De ne is rohanjunk ennyire előre a nyárba. Megrendezték ugyanis az O’Neill Naturelle Freeride Tour keretein belül a második Magyar Freeride OB-t, ahol új magyar bajnokot avattunk Rátkai Csabi snowboardos és Fazekas Borbála női snowboardos személyében. A síelők közül Fülöp Bence és Dukai Kriszti állhatott fel a dobogó legfelső fokára.
 

 
Különböző síparadicsomokat is bemutattunk nektek. Meribel csodálatos völgyeit és a mindig népszerű Karintiát is megismerhettétek általunk.
A szezon végén nyereményjátékra csábítunk titeket, hogy élvezhessétek a szezon utolsó napjait Nassfeldben az osztrák síparadicsomok legszebbjében.    
 
A tél utolsó hűvös napjaiban megrendezték Mátraszentistvánon a PORT.HU Snowboard KupaFutam & MUMUS versenyt. Náluk márciusig kitart a hó, úgyhogy akinek még nem volt elég a siklás feledhetetlen érzéséből, még megteheti, hogy kipróbálja.
 
Eddig még csak kacérkodtál a síelés gondolatával? Netán úgy gondolod, kihasználod a szezon utolsó heteit, hogy csusszanj? Akkor szerezd be most a felszerelésed, válogass az akciós ajánlatokból kedvedre. Vagy van felszerelésed, de nem igazán bírta a mostani gyűrődést? Imitt-amott szakadt, kopott? Esetleg a léced tört a vagány trükkjeid közben?
Most akciós áron beszerezhetsz mindent, hogy jövőre újra nekivághass a havas lejtőknek. Találkozzunk a következő szezonban, mert akkor is várnak majd a jobbnál jobb programok és mi itt leszünk, hogy mindezt bemutassuk neked.
Hirdetés