Menü

2011.02.01.     Hozzászólás 0

Hó és napsütés Snow Day-en!

A Snow Day kilenc havas programjára több mint háromezren voltak kíváncsiak 


Az elmúlt hétvégén második alkalommal rendezték az eplényi Nordica Síarénában a Snow Day-t. A három nap alatt kilenc téli programot lehetett kipróbálni, az eseményeknek összességében több mint háromezer résztvevője volt.

Pénteken a középiskolás és egyetemi korosztályok síversenyét rendezték, szombaton a jégszobrászat, a sífutás és a jégkorong is napirendre került, a legnagyobb sikere azonban idén is a kutyaszánhúzásnak volt.

 

SnowDay

 

A Veszprém Megyei és Várpalotai Amatőr bajnokságokon több százan álltak rajthoz az egyfutamos óriás-műlesiklás alkalmával.  A síverseny abszolút győztese Pónya Péter, legfiatalabb résztvevője Vajai Anna, a legidősebb, aki lécet csatolt Recse Sándor volt; a leggyorsabb családként a Pónya család zárt.

Vasárnap az egész napos gyermek ügyességi versenyek alkalmával a családoké volt a főszerep, a játékosokat értékes tombolanyereményekkel jutalmazták a szervezők. A családi nap elmaradhatatlan része volt a kutyaszánhúzás, így az érdeklődők még ezen a napon is kipróbálhatták, milyen a friss havon „száguldozni”.

 

SnowDayf

 

A háromnapos rendezvény díszvendége Veszprém polgármestere, Porga Gyula volt.


 
- Kiváló minőségű havas pályákon, gyönyörű napsütésben élvezhették a sípályára érkezők a rendezvény programjait. A napot a szórakozni vágyók egy kitűnő hangulatú Apré-Sí Partyval zárhatták a Holle Anyó Síházában. Összességében, a három nap alatt több mint 3000 ember fordult meg a Síarénában – összegzett a főszervező Barbai Áron. 

Olvass többet a témáról: Snow Day 2011