Duplaszaltók és 720 fokos fordulatok Murauban Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2011/03/18
19. Fundango Snowboard és Sí Magyar Bajnokságon
Hirdetés
Immár 19. alkalommal hirdették ki Murauban az év legnagyobb magyar snowboard és sí versenyének eredményeit. Gyerekek, felnőttek, profik és amatőrök egyaránt rajthoz álltak, hogy a kiváló pályán, szikrázó napsütésben bizonyítsanak. A legjobbakat a versenytársak hosszantartó ünneplése fogadta. Snowboard Big Air-ben a bajnokok Magyarország nagy reménységei, Gyarmati Panka és Szigeti Viktor lettek, akik dupla hátraszaltóval és 720 fokos fordulattal gyönyörködtették a közönséget.
 
Csanáky Péter
 
Több napos, színvonalas versenyzés után véget ért a 19. Fundango Snowboard és Sí Magyar Bajnokság , ahol öt kategóriában hirdettek eredményt. A kreischbergi fesztiválon az óriás műlesiklás, szlalom, cross, két freestyle szám : a big air és a slope stlye alkotta a versenyprogramot. Az első nap a síelőké volt, majd ezt követően a snowboardosok és a freeski-sek mérettetek meg. Felnőtt férfi kategóriában Bene Márton, a felnőtt nők között pedig Köllőd Luca vehette át a kitűntetést.
 
Murau
 
Az alpin snowboardosok kimagasló teljesítményt nyújtottak mind műlesiklásban és óriásműlesiklásban. Az előbbiben a felnőtt férfi kategóriában Sümegi Péter, utóbbiban, szintén ugyanebben a kategóriában Koósa Ádám lett a magyar bajnok. A lányok közül mindkét versenynemben Harmath Rózsa nyert.
 
Murau
 
A világ legkedveltebb snowboard számában, a slope style -ban a snowboardosok közül Takács Balázs, a síelőknél pedig Trso Lukas Lego lett a bajnok. A Big Air-ben pedig az osztrák iskolában nevelkedő nagy reménységeink, Gyarmati Panka és Szigeti Viktor bravúros szereplése nyűgözte le mind a közönséget, mind a versenytársakat. Panka egy duplahátraszaltót ugrott, míg Szigeti Viktor egy tökéletes stílusú, stabil 720-as fordulattal alapozta meg a versenyen a bajnoki címét.
 
Murau
 
Az eredményhirdetés egy óriási közös ünneplésben ért véget, ahol a versenytársak együtt örültek egymás sikerének. A bajnokságon kívüli rendezvények, így az ollie jam, a hófoci és az esti partyk tökéletesen kiegészítették a fesztivált.
 
Murau
 
A rendezvény szervezői, a Fundango , valamint a Magyar Sí és Snowboard Szövetség hasonlóan sikeres versenyt remél a jövőre jubiláló Magyar Bajnokságon.

Murau
Hirdetés