A sípályán is Casco bukóban

Simon Ádám
Simon Ádám - Támogatott tartalom
2019/12/18
Egyedi design és rafinált funkcionalitás

Indokolt-e síeléshez a fejvédő?

Jó pár évvel ezelőtt kapott igazán figyelmet a téli sportok - azon belül is a síelés és snowboard - során viselt fejvédő szerepe. Sokan persze hevesen tiltakoztak és mai napig ellenzik a sisak használatát, hiszen mi baj lehetne a puha havon csúszva? Sajnos akár komoly is: például maradandó agyi károsodás vagy egy 8 napon túl gyógyuló agyi ödéma kialakulása is lehet a rosszul sikerült bukás eredménye, amit egy vastag, kötött sapka nem akadályoz meg.

Felmérések szerint a síelés, illetve snowboardozás során keletkezett fejsérülések 74 százaléka a hóba csapódásból, 10 százaléka egy másik sportolóval való ütközéstől, míg 13 százaléka valamilyen tárgyhoz (például oszlop, vagy fa) való csapódás következménye! Ugyanezen dokumentáció szerint

a bukósisak viselése felnőtteknél 35, a gyermekeknél pedig majd 60 százalékkal csökkentheti a fejsérülések keletkezését!

 

Casco SP-6
Casco SP-6

 

A bukósisak viselése tehát egyértelműen indokolt síelés/snowboardozás közben is. Ezek után már "csak" az a kérdés, hogy milyen fejvédőt válasszunk. A CASCO sisakmanufaktúra kifejezetten fejvédőkre specializálódott, így erőforrásai legjavát a fej védelmére összpontosítja. Ennek megfelelően magas minőségű, a minőségi teszteken rendre kimagasló ereményeket elérő termékeket gyártanak. A CASCO SP-6 Vautron modell ezen túlmenően integrált síszemüveget is tartalmaz, aminek rögzítése szintén úgy lett megtervezve, hogy egy esetleges baleset esetén elkerülhetővé váljanak a sérülések.

 

Casco SP-6 Vautron

Egyedi design és rafinált funkcionalitás találkozik az SP-6 Vautron fejvédőben, ami integrált Vautron SNOWmask szemüveggel rendelkezik! A Casco legújabb fejlesztésű beépített síszemüvege akár menet közben is egy egyszerű mozdulattal a sisak tetejére csúsztatható. A más gyártók által használt veszélyes fém csavarok helyett az SP-6 esetében a SNOWmaskot egy rugalmas gumipánt köti a sisakhoz, mely ütközéskor elkerülhetővé teszi a fém csavarok és a fix rögzítés által esetlegesen okozott fej és csigolyasérüléseket.

 

Casco SP-6
Casco SP-6

 

Vautron automatic SNOWmask

Az optikailag első osztályú fotokromatikus lencse másodpercek alatt automatikusan alkalmazkodik a változó időjárási és fényviszonyokhoz, kiemeli a kontrasztokat és kristálytiszta, torzításmentes látást biztosít.

• optikailag első osztályú, prémium minőségű lencse mely kiszűri a hóról, jégről visszaverődő, zavaró csillogást

• gyorsan és automatikusan alkalmazkodik az aktuális időjárási és fényviszonyokhoz

• különösen kényelmes és stabil illeszkedés

• kristálytiszta, torzításmentes látást biztosít

• megbízható páramentesítő bevonat

• extra széles panoráma-látómező

• kiemeli a kontrasztokat

• kiváló páramentesítés

 

Casco SP-6
Casco SP-6

 

Az SP-6 esetében alkalmazott Casco technológiák

Vautron Automatic SNOWmask:
A Casco legújabb fejlesztésű fotokromatikus síszemüvege egyedülálló módon akár menet közben is egy egyszerű mozdulattal a sisak tetejére csúsztatható.

Szemüvegeseknek is ajánlott:
A SNOWmask lencse használata dioptriás szemüveg viselését is lehetővé teszi.

KlimaAutomatik szellőzés:
A sisak elülső és felső felületén számos szellőzőnyílás biztosítja a menetszél folyamatos bejutását és a mozgás során termelt meleg levegő kipárolgását, ezáltal az állandóan optimális fejklímát.

Monocoque Ultra:
Ezen innovatív technológiával ellátott fejvédők külső héjszerkezete több különböző rétegből áll, mely garantálja a legmagasabb szintű védelmet és a divatos sisakforma kialakításának lehetőségét.

Disk fit Vario méretállító rendszer:
Megújult méretállító rendszer, mely a maximális komfort érdekében horizontálisan és vertikálisan is állítható, hogy a lehető legjobban illeszkedjen minden fejformára.

Hardcase hordtáska:
Prémium minőségű sisaktartó doboz az árban.

  

Casco: az európai sisakmanufaktúra 
 
A családi tulajdonban lévő német CASCO cég 1989-es alapítása óta kizárólag prémium minőségű sisakok gyártására fókuszál. A vállalat filozófiája, hogy olyan termékeket állítson elő, melyek a legmagasabb szintű védelmet, funkcionalitást és kényelmet biztosítják, ám a CASCO sokkal több, mint egy kivételes design-koncepció: az egyedi formavilág és exkluzív megjelenés mellett jól átgondolt fejlesztések sora teszi a céget Európa egyik vezető sisakmárkájává. A termékpalettán az egyedi kerékpár-, lovagló- és sí sisakok mellett saját fejlesztésű mágneses csatlakozású síszemüvegek, valamint fotokromatikus napszemüvegek is megtalálhatók.

  

A CASCO márka prémium sí fejvédői megfelelnek a legszigorúbb biztonsági elvárásoknak, mindemellett a cég a „The Style of Protection” mottó szellemében a sisakok divatos megjelenésére is kiemelt hangsúlyt fektet. A CASCO bukósisakok viselete nemcsak a fejsérülések elkerülése érdekében ajánlott, hanem modern és fiatalos divat kiegészítőként is, amely tükrözi viselőjének egyéni stílusát és személyiségét.

Ahogy a nyári kerékpáros fejvédőknél megszokhattuk (és meg is szerettük) a CASCO felnőtt téli fejvédők is három méretben kaphatók, hogy tökéletesen illeszkedjenek a maximális biztonság és kényelem érdekében.

 

Casco SP-6
Casco SP-6

 

A Casco fejvédőket ezekben az üzletekben találod:

 

További információ a gyártó honlapján...