Nagyberek e-bike kör

A Nagyberek e-bike kör hossza 15 Km. Az útvonal szintemelkedése 171 m, szintideje 1 Óra 51 Perc, nehézsége Könnyű (Családi). Az útvonal Magyarország területén található.
Hirdetés

Túránk Balatonfenyvesről, a Hubertus-Hof parkolójából indul a somogyi Nagyberek védett természeti tájára, az 1977-ben védetté nyilvánított Fehérvízi Láphoz. A több, mint 1500 hektár kiterjedésű láp legmélyebb részeit egész évben víz borítja, amelyen számos különleges növényfaj él. A terület ökológiai értékét növeli a gazdag vízimadár világ, amelynek állandó lakói mellett az itt megpihenő vonuló madarak is színesítik a tájat.

A Nagyberek egyike Magyarország legtitokzatosabb és legkevésbé ismert tájainak, területe csak vezetővel, a település turisztikai egyesületének szervezésében látogatható.

Gyönyörű árnyas úton lehet bejutni a védett területre Forrás: Kiss Csaba/www.Holkerékpározzak.hu
Gyönyörű árnyas úton lehet bejutni a védett területre
Kép forrása: Kiss Csaba/www.Holkerékpározzak.hu
Galériáért katt a képre!

1. Kiindulópontunk tehát Balatonfenyves, Hubertus-Hof.

2. A turisztikai egyesülettől kölcsönzött e-bike-jainkkal kelünk útra egy hosszú és egyenes bekötő úton, amely mellett gyönyörű és magas, árnyékot adó fák sorakoznak. Az út mellett figyelmeztető táblát találunk, tájékoztatva minket arról, hogy a fokozottan védett területre csak vezetővel léphetünk be.

3. Az aszfaltútról kanyarodás nélkül, az utat követve egy földútra térünk rá, amelyen továbbgurulva nemsokára elérjük a Fehérvízi Lápot. A töltésen balra kanyarodva végig a láp mellett haladunk tovább, ahonnan remekül megfigyelhetjük az itt élő vízimadarakat, illetve elmerülhetünk a táj nyugalmat árasztó szépségében.

A Fehérvízi Láp Forrás: www.mozgasvilag.hu
A Fehérvízi Láp
Kép forrása: www.mozgasvilag.hu

Galériáért katt a képre!

4. Ahogy a töltésen elérjük a kis felújított turistaházat, előtte balra fordulunk és egy keskeny csatorna mellett haladunk tovább, jobbra a túloldalon egy les látható.

5. Amint elérünk az első útkereszeződéshez, ismét balra fordulunk, ezzel bezárjuk a kört és visszajutunk arra az aszfaltútra, amelyen idefele is haladtunk. Itt egyből jobbra fordulunk és visszabringázunk eredeti kiinduló pontunkra, a Hubertus-Hof-hoz.

Tipp: Ha már erre járunk érdemes megnézni a Hubertus-Hof szarv nélküli marhacsordáját, az Angus marhákat, illetve vezetett túrákat tehetünk kenuval és nordic walkingozva is, valamint gyalogosan kisvasúttal is megközelíthetjük a lápot.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés