Menü

sportág: KERÉKPÁR    táv: 13 km    szintemelkedés: 185 m    szintidő: 50 perc     nehézség: Könnyű (Családi)

Millstatti-tó kerékpártúra

A Millstatti-tónál remek lehetőség kínálkozik a tó kerékpárral való megkerülésére, amely mindössze 28 km.

A kerékpárút gyerekeknek és felnőtteknek is könnyedén teljesíthető, ezért teljesen ideális családi kerékpározásokhoz is.

A kerékpárút körbevezet minket a tó déli és északi oldalán, a déli oldalon a háborítatlan természettel találkozhatunk, az északin pedig a tó településeivel ismerkedhetünk meg. A tó két csücskében, Seebodenben és Döbriachban találunk kerékpárkölcsönzőt, amennyiben nem hoztunk saját bringát. Személyes tapasztalat alapján a döbriachi bicók jobban karban vannak tartva, mint a seebodeniek, ezért biztos ami biztos, a kört inkább innen indítsuk.

Bringázás a tó déli partján, remek kilátással a tóra Forrás: (c)_MTG_Archiv_KimmerGalériáért katt a képre!

Ha már a kerékpárjaink nyergében ülünk, nincs más dolgunk, minthogy kövessük a kerékpárút vonalát. A tavat nem tudjuk szem elől téveszteni, hiszen végig mellette haladunk, ezért az eltévedésre igen kicsi az esély.

Ha valamilyen okból nem tudjuk megtenni a teljes kört, pl. elromlott az idő, túlságosan teleettük magunkat vagy egyszerűen nincs kedvünk már visszakerekezni, akkor választhatjuk a kompos megoldást. Ebben az esetben a vízről is megcsodálhatjuk a Millstatti-tó és környéke szépségét.

Mi pont így tettünk, az alábbi térkép alapján elbringáztunk Seebodenből Döbriachba, majd kis komphajóval visszahajókáztunk Seebodenbe. 

 

Összesítés

A Millstatti-tó kerékpártúra hossza 13 km, az útvonal szintemelkedése 185 méter, szintideje 50 perc, nehézsége könnyű (családi). Az útvonal Ausztria területén található.

GPS track letöltés: klikk ide!

Olvass többet: kerékpártúra, ausztria, Millstatti-tó, karintia