Menü

sportág: KERÉKPÁR    táv: 21 km    szintemelkedés: 300 m    szintidő: 3 óra     nehézség: Közepes

Kíméletes őrségi kerékpártúra

Van egy elég merész kerékpártúránk az Őrségben, dzsindzsával és meredek aszfaltos mászással. Na ez nem az! Kiszedtük abból az útból a dzsungelt, az aszfaltos mászásból lefelé gurulás lett, de a táj, az élvezet megmaradt.

 

 

Őrségi kerékpártúra útvonalleírás

1. Vingasz-háztól rögtön 700 méter lejtmenettel indítunk, majd az utca végén jobbra

2. A kocsma-kisbolt kombónál balra fordulj és készülj fel a bemelegítő emelkedőre.

3. Farkasfát elhagyva és az emelkedőt letudva nagyjából egy kilométer aszfaltút vár még ránk, majd egy hirtelen balkanyar után rögtön jobbra kell letérni a dózerútra.

4. Újabb egy kilométer után elágazáshoz érsz, ahol balra tarts tarts (jobbra a Pityerszeri skanzent is útba ejtheted...).

5. A következő szakaszon előfordulhat esős idő után mély pocsolya, vagy nagyon benőtt növényzet, de párhuzamosan mindig van egérút. Később pazar porták keretezik az utat, majd a buszmegállónál tarts balra az aszfalton.

 

Kíméletes őrségi kerékpártúra ForrĂĄs: Paraferee - Mozgásvilág.hu

Galériához klikk a képre!

 

6. Rövidesen kereszteződéshez érsz, itt fordulj balra, Farkasfa irányába.

7. Szűk egy kilométer emelkedő után jobbra kezdődik a kék turistajelzés. Kondorfáig ez a jel lesz a barátunk szántóföldek és erdők határában, vagy épp az erdő sűrűjében. Kondorfa közeledtét a balról becsatlakozó piros útvonal jelzi, amiről egyébként a nagyobb kihívásra vágyóknak külön útvonalleírást készítettünk.

Kondorfa és a kerítés

8. Kondorfára beérve az első nagy kereszteződésnél jobbra vinne a piros és a kék jelzés is, de Te nyugodtan haladj csak egyenesen, enyhe emelkedőn. Lassan elhagyod majd az aszfaltot és a házakat is.

9. Nem sokkal később villanypásztoros kerítés állja utunk, melynek egyik oldala kiakasztható, így áthaladhatunk rajta (feltétlen akasszuk vissza ha átértünk!).

10. Kiérsz a műútra épp a keresztnél. Itt válaszd az aszfaltot egy balossal. Nemsokára egy kellemes lejtő következik, s ha elgndolkodnál, milyen kemény lehet itt visszafelé, próbáld ki ezt az útvonalat.

11. A lejtő után nem sokkal lesz egy éles jobb kanyar, de itt határozott karlendítéssel jelezd balra fordulási szándékod a földútra (keresd a Csikólegelő Rakodó táblát). Ja, és párhuzamosan két út fut, a bal oldalin menj.

12. Nagyjából 300 méter múlva sorompó és utána jobbra kanyarodj. Széles és jó minőségű dózerúton kapaszkodsz felfelé.

A vége felé

19. A széles dózeren még vár rád némi emelkedő, de nem halálos. Szűk három kilométer múlva lesz a balra elágazás a zöld jelzésen, vissza Farkasfára (persze ezen a szakaszon még megviccelhetnek a gyér felfestések és a sűrű aljnövényzet, légy figyelmes).

 

Kíméletes őrségi kerékpártúra ForrĂĄs: Paraferee - Mozgásvilág.hu

 

Garmint Etrex 30
 
A túraútvonalakat a Garmin Etrex GPS-szel rögzítettük, de legalább akkora segítség volt, hogy a részletes térképének köszönhetően nem tévedtünk el... nagyon.
 
Garmin Etrex 30 ForrĂĄs: Paraferee - Mozgásvilág.hu

Összesítés

A Kíméletes őrségi kerékpártúra hossza 21 km, az útvonal szintemelkedése 300 méter, szintideje 3 óra, nehézsége közepes. Az útvonal Magyarország területén található.

GPS track letöltés: klikk ide!

Várható időjárás (hőmérséklet, csapadék, szélerősség)

Hétfő Kedd Szerda Csütörtök
°C 1 / 5 0 / 8 0 / 6 -2 / 8
mm 0.1 8.7 0.3 0.4
km/h 8.3 15.8 8.6 24.8

Hosszabb távú, részletesebb előrejelzések: meteoplaza.info