Menü

sportág: KERÉKPÁR    táv: 23,71 km    szintemelkedés: 80 m    szintidő: 1 óra 45 perc     nehézség: Könnyű (Családi)

Kerékpártúra Marcalgergelyiből Nyárádra

Marcalgergelyiben egy nemrég megvalósult projekt keretében látványos horgász- és fürdőtó került kialakításra, amely a település központjából néhány perc alatt elérhető. Kerékpárokat is itt lehet bérelni a kerékpártúrához.

Mi is így tettünk, rövid válogatás után máris nyeregbe pattantunk, hogy felfedezzük a Marcal-medence apró falvait.

1. Indulás a Joó-Tó Horgász és Szabadidőparkból, a kapun kikanyarodva egyből balra fordulunk és Szergény felé vesszük az irányt. A Marcal folyót keresztezve hamarosan el is érjük ezt a kis falut.

2. Szergényből tovább gurulunk Kemeneshőgyész felé, ahová egy hosszan elnyúló, enyhén emelkedő egyenes útszakaszon tekerünk be. Tekintettel a forró nyári napra érdemes felkeresni egy helyi kocsmát egy kis frissítésre, majd erőt merítve továbbgurulni Békás felé.

Kerékpárbérlési lehetőség szintén ugyanitt található Forrás: www.mozgasvilag.huGalériáért katt a képre!

3. Békás felé ismét keresztezzük a Marcalt és elhaladunk a sással körbeölelt Békási tó mellett, amely lápos területével számos vízimadárnak nyújt ideális életkörülményeket. Békás után egyenesen megyünk tovább, mígnem táblával jelzett úton elkanyarodunk jobbra, Mihályháza felé.

4. Mihányháza után a szántók közötti keskeny aszfaltos úton irányba vesszük Nyárádot, majd az út végén balra kanyarodva már be is tekerhetünk a faluba. A faluban érdemes betérni az Önkormányzat épületébe, amely reggeltől estig nyitva áll a látogatók előtt. Az épületben található a Falumúzeum és Vadászati Múzeum, illetve megtekinthetünk időszakos kiállításokat is. A hátsó udvar tulajdonképpen közösségi térként működik, mi ezúttal egy színvonalas néptáncbemutatónak lehettünk szemtanúi.

 

Összesítés

A Kerékpártúra Marcalgergelyiből Nyárádra hossza 23,71 km, az útvonal szintemelkedése 80 méter, szintideje 1 óra 45 perc, nehézsége könnyű (családi). Az útvonal Magyarország területén található.

GPS track letöltés: klikk ide!

Várható időjárás (hőmérséklet, csapadék, szélerősség)

Péntek Szombat Vasárnap Hétfő
°C -4 / 2 -3 / 6 -1 / 4 1 / 7
mm 0.0 0.0 3.3 0.2
km/h 7.9 8.3 4.7 13.3

Hosszabb távú, részletesebb előrejelzések: meteoplaza.info

Olvass többet: Bakonyalja, kerékpártúra