Menü

sportág: KERÉKPÁR    táv: 6,5 km    szintemelkedés: m    szintidő: 1/2-1 óra     nehézség: Könnyű (Családi)

Gyors terepszemle Mátraszentlászlón

Merida Mátra-túra
A hosszú út után még egy esti gyors terepszemle éppen belefér...

80388-001.jpg 

A túrát Merida össztelósokkal tekertük végig, éhségünket Penco táplálék-kiegészítőkkel oltottuk és a biztos tájékozódást a multinavigator.hu gps-e segítette. Szállásunkról a Kétkerék Vendégház gondoskodott.

Helyszín: Mátraszentlászló
Táv: 6500 méter
Idő: 1/2-1 óra
Nehézség: könnyű

Egy egész hétvégés kerékpározás általában péntek kora-esti érkezéssel kezdődik. Ilyenkor általában hosszú túra már nem fér bele, de azért csak körbenézne az ember a környéken. Ha Mátraszentlászlóra érkezel, akkor az alábbi útvonalon feltérképezheteted a helységet.

 


Nagyobb térképhez klikk ide!
A térképen látható útvonalakra és ikonokra kattintva plusz információk jelennek meg! Az alábbi leírás számozása a térképen lévő útvonalak számozásával szinkronban van.

 

 

01. Kiindulási pontunk a Kétkerék Vendégház Mátraszentlászlón. A Julianus Barát utca végén a Kossuth utcán jobbra fordulunk, ahol egy rövid emelkedővel szokjuk az montis érzést.

02-03. Az utca végén jobbra fordulunk, ahol már a kék+ jelzést követve haladunk. Párszáz méterrel később a kék+ jelzés balra irányít. Ezen az úton eljutunk a Háromfalu templomához.

04-05. A templom mellett legurulva az aszfaltút másik oldalán a Mátraszentistváni sípark lejtőin próbálgathatjuk a különböző sebességeket, majd, ha elég volt, az aszfaltúton indulunk tovább, a falu felé.

06-07. A Petőfi Sándor utcánál balra kanyarodunk, legurulunk a Virág utcáig. Itt egy újabb balossal a sípálya aljáig elbicózunk, majd visszafordulunk és a Vaskút utcán felcaplatunk a Kossuth utcai ABC-ig.

08-09. Az ABC melletti füldútra rátérünk, 300 méterrel később a kopjafás kereszteződésnél megint balra fordulunk. Egy kapukiálló után balra a sárga jelzést kövessük fel az erdőbe, így a Vöröskő-kilátóhoz jutunk, ahol körbeszemlélhetjük a vidéket. Valamivel nehezebb terep, de tekerhető.

10-11. Innen visszafordulunk és a Kossuth utcán balra, majd a Juliánus Barát utcán jobbra fordulva visszatérünk a szállásra.

 

80388-pozolas_az_ut_szelen.jpg

Összesítés

A Gyors terepszemle Mátraszentlászlón hossza 6,5 km, az útvonal szintemelkedése méter, szintideje 1/2-1 óra, nehézsége könnyű (családi). Az útvonal Magyarország területén található.

Várható időjárás (hőmérséklet, csapadék, szélerősség)

Vasárnap Hétfő Kedd Szerda
°C 10 / 15 9 / 12 6 / 13 9 / 15
mm 0.0 1.7 0.0 12.6
km/h 14.0 11.5 13.7 14.4

Hosszabb távú, részletesebb előrejelzések: meteoplaza.info

Olvass többet: kerékpártúra, merida, mountainbike, mátra, túraútvonal