Menü

sportág: KERÉKPÁR    táv: 10,28 km    szintemelkedés: 263 m    szintidő: 1 óra 30 perc     nehézség: Közepes

Gerecsei karika

Modern, a mai kor minden igényét kielégítő turisztikai Látogatóközpont nyílt 2018. augusztusában Gerecse Kapuja néven a Gerecse szívében Tatabánya felett a Kő-hegyen. A Látogatóközpontban helyett kapott egy étterem, kávézó, mini interaktív kiállítás és egy kölcsönző, ahol via ferráta szetteket és kerékpárokat tudunk bérelni.

A Látogatóközpont környékén jelzett kerékpárutakon rövidebb-hosszabb kerékpártúrákat lehet tenni.

A kerékpártúrához a helyszínen akár mountainbike típusú kerékpárokat is kölcsönözhetünk, sőt kerékpáros térkép is rendelkezésünkre áll, amelyen többféle útvonal is jelölve van, amelyek közül nehézségi fok alapján kiválaszthatjuk a számunkra megfelelőt. Mindegyik túra a Látogatóközponttól indul és ide tér vissza.

A Gerecse terepútjai kellemes ösvények, jórészt lombos fák között vezetnek, jóllehet előfordulhatnak kaptatósabb emelkedők is. Az erdőben túl sok turistától nem kell tartanunk.

 


Rövid kerékpártúra a Gerecsében

1. Túránkat terepúton a kerékpárkölcsönzőtől indítjuk, eleinte enyhén fel-le hullámzó erdei ösvényeken, majd egy rövidebb aszfaltos szakaszt és 2,3 km-t követően az út egyszer csak lejteni kezd.

A rövid aszfaltos szakasz az út első harmadában Forrás: www.mozgasvilag.huGalériáért katt a képre!

 

2. Kb. újabb 2,6 km után az út újra emelkedőre vált, egy kis dombot kell itt megmásznunk, amit egy rövid lejtő követ. 

3. Már 6,5 km-nél járunk, amikor a völgy legalacsonyabb pontjáról majd 1,3 km-t egyhuzamban felfelé tekerve teszünk meg, 109 m szintemelkedéssel.

Kölcsönözhető kerékpár Forrás: www.mozgasvilag.hu
Galériáért katt a képre!

 

4. Ahogy felértünk a tetőre, innen már csak az örömbringázás vár ránk, ugyanis a maradék 2,4 km-t nagyjából szintben hullámzó ösvényen tesszük meg egészen a Látogatóközpontig.

 

Érkeznek a többiek Forrás: www.mozgasvilag.huGalériáért katt a képre!


A kerékpártúra egyes lejtős szakaszai kövesek és vízmosásosak lehetnek, ezért fokozott elővigyázatosság indokolt a lefelé gurulásnál!

Összesítés

A Gerecsei karika hossza 10,28 km, az útvonal szintemelkedése 263 méter, szintideje 1 óra 30 perc, nehézsége közepes. Az útvonal Magyarország területén található.

GPS track letöltés: klikk ide!

Várható időjárás (hőmérséklet, csapadék, szélerősség)

Hétfő Kedd Szerda Csütörtök
°C -3 / 5 0 / 5 -1 / 6 2 / 8
mm 6.2 0.9 0.2 6.4
km/h 20.9 23.8 14.4 29.5

Hosszabb távú, részletesebb előrejelzések: meteoplaza.info

Olvass többet: gerecse, kerékpártúra, Gerecse Kapuja