Menü

Összes termék a kategóriában

Mozgásvilág

Superior XF 909

Superior XF 909

Klikk a képre a galériáért!

Felszereltség

Váz Villa
Fully, alu
tapered (1-1/8" - 1,5") fejcső 
Váz rugóstag: 0-120 mm 
12 mm tengely
Rock Shox Recon Silver TK Tapered, 15mm
Külső csillapítás állítási opció 
Lock-out: van, kormányról vezérelhető 
Villa rugóút: 0-120mm 
15 mm tengely
   
Fék Váltó
Shimano BR-M396
hidraulikus tárcsafék 
180mm- 180 mm rotor
SRAM X5 - Shimano SLX GS Shadow Plus
   
Hajtómű Kormány
Shimano FC-M627 szélesség: 640-720mm között

 

Szubjektív vélemények

KisDzsoni

Az az igazság Superior XF 909-ről csak jót tudok mondani. Egyértelműen éreztem, hogy a sportosabb XC felhasználásra optimalizált bringáról van szó, ami elég dinamikus felfele és a legtöbb terepen lefele is kiválóan teljesít. A kolléga általt észlelt, a rugós tag és a forgási pontokból adódó furcsa bemozgás nálam egyáltalán nem jelentkezett. Felfele is dinamikusan tudtam vele haladni.  A tesztelt bringák közül még a markolatban tért el látványosan. Az ESI edge szivacsos markolat kényelmesebb volt számomra, ezért ezt egyértelmű plusznak veszem. 

Kimura

Nagyon designos, és tetszetős össztelós bringa. Kicsit úgy érzem, a gyártónak ez egy kevésbé sikerült darabja. Egyrészt azért, mert maratonos, 100mm-ert mozgó kerékpáról beszélünk, másrészt viszont alaposan felültervezett mind a váz, mind a kerekek. Ez a súlyán is érződik, nem egy könnyű darab. Menet közben a plusz súly számomra nem volt vészes, de egy vékonyabb ember már megérezheti. A rugózás pont olyan volt, ahogy egy maraton gépen elképzeli az ember, szinte észrevétlen, nem ad nagy pluszt, de az utat kényelmesebbé teszi. Tekerésnél nem éreztem azt, hogy bepogózna a hátsó tag. Menet közben egy tank érzését adta, megy egyenesen, mindenen átmegy, ha az ember egy irányba elindul vele, akkor el lehet vele menni a kinézett pontig. Viszont szűk kanyarokban az irányítás kicsit lassú volt, ha gyorsabban kell bemenni egy szűk kanyarba, akkor kell gépészkedni, hogy bekanyarodjon. Kinek ajánlanám ezt a gépet? Magamfajta nehezebb bringásoknak, akiknek kell a kicsit erősebbre tervezett váz, erősebb kerekekkel. 90kg + os embereknek, túrázni, maratonozni. 

Paraferee

Ránézésre nagyon megnyerő bringa volt a SUP XF. Vaskos és túlméretes csövek, hosszú felső cső. Ezek viszont nagyobb súlyt takarnak, mely megbosszulja magát a mászásoknál. Ráadásul a forgáspontok elhelyezkedéséből eredően kiállva tekerve folyamatosan mozog a hátsó rész, szinte magunk, a tekerés által húzzuk felfele a hátsó kereket, ami nagyon zavaró érzés. Lefele viszont kellemesen lehet jönni vele.

Specifikációk, ár, részletek

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.