Specialized Diverge A1 CEN Hír

2016/06/23
Hirdetés
Na, erre a bringára is igaz az, hogy ha csak egyetlen bringám lehetne, akkor ez lenne az egyik a sok közül (ne olvasd el kétszer, tényleg értelmetlen a mondat, de talán érted mire gondolok). A gravel bike kategória terepen is elérhetővé teszi az országúti kerékpárok dinamikus hajtási élményét és a Diverge mindezt elérhető áron, egy karbon villával megspékelt aluvázzal tálalja.
 
specialized-diverge-2016-naplas-5-.JPG
 
A Diverge A1 CEN esetében nem spóroltak azokon az összetevőkön, amik a terep élvezetéhez szükségesek, így a karbon első villa megörökölte a Roubaix Zertz rezgéscsillapítóját (és ha már oda ment örökölni, a kormányszalagot is elhozta grátisz), cserébe váltószettből a Shimano legújabb belépőjét, a Clarist szerelték fel rá - saját városi országúti suhanós bringám tapasztalatai alapján hibátlanul és pontosan működik, úgyhogy szégyenkezésre nincs oka. Meg amúgy miért lenne bárkinek rossz érzése, amikor övé az egész világ, de legalábbis az aszfalttól kezde az erdei ösvényekig minden útvonal.
A mechanikus tárcsafékre szükséged lesz, ha saras-esős körülmények esetén sem maradsz otthon a négy fal között és pont az ilyen esetek miatt építették a vázat úgy, hogy akár 35 mm-es gumival is felszerelhesd. A Diverge A1 CEN minimális mintázattal ellátott Specialized Espoir Sport külsőt kapott, ami aszfalton, akár nedves körülmények között is jó tapadást és nagy sebességet tesz lehetővé, illetve erdei ösvényeken inkább száraz, vagy enyhén nedves terepeken nyújt optimálisat. Ha durvább terepet tekernél meg, akár esős időben is, akkor egy durvább mintázatú külső javasolt.
 
specialized-diverge-2016-naplas-16-.JPG
 
A gravel életérézést jó dolgomnak köszönhetően anno rögtön egy karbonvázas bringával szerettem meg és azóta kíváncsi voltam, vajon mit tud nyújtani ugyanez a vázgeometria aluból. Nos, örömmel jelentem, hogy az alu váz szintúgy alkalmas terepen suhanásra, mint pillekönnyű variánsa.
Szóval, indulj el egyenesen és ne érdekeljen, hogy miből van az út...
Hirdetés
Hirdetés