Menü

Összes termék a kategóriában

Mozgásvilág

Neuzer Cougar

Neuzer Cougar

Klikk a képre a galériáért!

Felszereltség

Váz

Merevfarú karbon
tapered (1-1/8" - 1,5") fejcső
9 mm tengely

Villa

Suntour Raidon-XC
lock-out: kormányról vezérelhető
rugóut: 100 mm
15 mm tengely

Váltó

Shimano SLX

Fék

Shimano M506
hidraulikus tárcsafék
első rotor: 180 mm
hátsó rotor: 180 mm

Hajtómű

Shimano M627

  

Szubjektív vélemények

**FRISSÍTÉS: A tesztre kapott kerékpár felszereltsége nem egyezett meg a kereskedelmi forgalomban kapható modellekével, ezért az alábbi véleményekben nehezményezett régi fékek helyett a kerékpárüzletekben 2017-es fékekkel szerelve kapható.

KisDzsoni

Ez volt számomra a csapatban a kellemes meglepetés, mert ugyan karbonvázas verseny geometriájú bringáról van szó, első ránézésre mégsem számítottunk átlagon felüli teljesítményre. Karbonvázú bringához képest jóval nehezebb, mint a többi most tesztelt karbon kerékpár illetve a régi és vegyes felszereltségű alkatrészek elsőre nem ígértek jót. A tekerés alatt viszont igenis emlékeztetett egy pumára a Neuzer top kategóriás kerékpárja. Bár a két másik karbon XC bringához képest érződik a különbség, - felfelé nem voltunk annyira robbanékonyak, lefelé pedig kevésbé magabiztosak együtt -  de egy kezdő versenyzőnek „budget” bringának kiváló. Fékei is fogtak rendesen annak ellenére, hogy cca. 2006-os Shimano-król** volt szó, ami miatt kérdéses a hosszútávú teljesítménye.

Paraferee

Felemás érzelmeket váltott ki belőlem a hazai kerékpárgyártó karbonvázas mountain bikeja. Előszöris a bringa mellett állva, és annak felszerelését böngészve nagyon furcsa 2017-ben egy 2006-os féket**, vagy épp az XC versenyre szánt modellen egy SLX rövid kanalas hátsó váltót látni. Megemelve sem tippelném látatlanban karbonnak a váz anyagát, inkább egy strapabíró alumíniumnak. Na de minden puding próbája az evés... A Cougar meglepő merevséget mutat felfele a 100 kilós súlyom alatt is, és nagyon jól mászik. Bár a támvillák lapítottak, sajnos nem érezni komfortnövelő rugalmasságukat amikor egy-egy kövön átgördülünk. Ez a merevség lefelé számomra már-már zavaró volt. Összességében egy kezdő, hobbista XC versenyző számára jó választás lehet.

SiMoon

Egy szép karbonváz láttán az ember ingert érez arra, hogy megemelje a pillekönnyűnek ígérkező bringát. Aztán meglepődik, hogy egy karbonbringától szokatlan súllyal találkozik. Még kevésbé érti meg, hogy miért ilyen régi alkatrészekkel** szerelték fel ezt a csinos vázat és kialakulnak az előítéletek. Aztán ráül a bringára és újra meglepődik, de ezúttal kellemesen, mert a tekerési élmény nagyon jónak mondható a kellemes árú karbonbringától. Nyilván a váz viszi el hátán a bulit, kényelmes és masszív, akár felfelé, akár lefelé és még a régi fékszett is megbízhatóan működött. 

Részletek, ár, satöbbi...

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.