Menü

Összes termék a kategóriában

Merida Ninety-Six 9. Team

Merida Ninety-Six 9. Team

Klikk a képre a galériáért!

A 2008-ban megjelent modell megújult verziója hihetetlen merevséggel, robbanékonysággal és kezelhetőséggel tuti befutó lesz a maraton és xcountry versenyeken. A 100 mm-es rugóút éppen elég arra, hogy egy verseny során kellően komfortossá tegye a gépet, de ne nyeljen el túlságosan sok energiát, és még gyorsabb legyen. 

 

Maratonokra tökéletes választás 

 

A hírhedt Fleckalm Trail első blikkre talán nem épp a legjobb teszt helyszín számára, de ne feledjük, hogy ma már az XC pályák is tartalmaznak igen extrém részeket, nem mellesleg a KitzAlpBike több napos maratonja is itt jön le egyik napi szakasz végén. Ugyan egy nagyobb rugóutas kerékpár sebességét nem értem el vele lefele, de a Ninety-Six meglepően jól ellavíroz alattam a néhol kézen állós meredekségű, gyökeres pályán. Arról nem is beszélve, hogy hiába a 100 kilogrammos súlyom, nincs hiány merevségből. 

 

Az izgatottan várt 1×12 hajtás itt sem működött megfelelően, és a legfelső fokozatban nem nyújtott stabil élményt. Ettől eltekintve a 10-50 közé berakott fokozatok kellő áttételeket biztosítanak, és nem érezni hiányát elől a második fokozatnak. Az extra vékony lánc tartóssága még kérdéses… 

 

Felfele robbanékony 

 

A Rock Shox villája számomra továbbra sem hozza a túl érzékenyen mozgó, lehellet finoman csillapító kategóriát, és néha olyan érzésem volt, mintha a hátsó rész szebben mozogna.

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.