Díjnyertes irányjelző bukósisak Hír

Díjnyertes irányjelző bukósisak Hír

2014/03/04
Hirdetés
A Kickstarter tele van ötletesebbnél ötletesebb biztonsági és láthatósági termékekkel. Ezekkel legtöbbször az a baj, hogy kétséges a sorozatgyártás elindulása, így nem biztos, hogy élvezhetjük a termék előnyeit. 
A Dora bukósisakkal a Bringaexpon találkoztunk a Gepida standján. A termék ugyanis magyar fejlesztés, és az említett kerékpár márkát is forgalmazó Olimpia Kerékpár Kft-nél lesz elérhető hamarosan. 
A termék igen agilisen próbálja megoldani a kerékpáros irányváltás problémáját. Mindkét oldalon a bukó teljes hosszát kitevő hatalmas, villogó nyíl a kerékpáros indexe. Ehhez elöl-hátul beépített "helyzetjelző" lámpa társul így bukósisakunk egy láthatósági központtá alakul. 
A hátsó lámpa villog, kivéve index közben amikor folyamatosan ég. 
Teszi mindezt finom eleganciával, amit mi sem mutat jobban, mint, hogy a tervező  Magyar Formatervezési díjat és a taiwani kerékpér expo IBDC díját is elnyerte az ötletért. Idén még a Red Dot és a Eurobike díjára is ráhajtanak, ismervén néhány eddigi díjazottat bizony esélyeként. 
A dizájnon felül a technikára is odafigyeltek. A rendszer kormányról vezérelhető, a teljesen vízálló egységek rádión keresztül kommunikálnak egymással. A vezérlő egységben a 2032-es gombelem fél évig bírja, a sisakban lévő aksi pedig 2 hetes használatra van tervezve. 
A sisak EPS habból készül, in-mold technológiával a szükséges biztonsági követelményeknek eleget téve. 
Az év végére index nélküli, MTB és kifejezetten városi kollekcióval készülnek a gyártók. 
Az ára? Hát igen a fejlesztéseket meg kell fizetni. Egyedi sisakért cserébe 26.990 Ft-al lesz könnyebb a pénztárcád. 
 
 
Hirdetés
Hirdetés