Menü

Összes termék a kategóriában

Mozgásvilág

Díjnyertes irányjelző bukósisak

Díjnyertes irányjelző bukósisak

Klikk a képre a galériáért!

A Kickstarter tele van ötletesebbnél ötletesebb biztonsági és láthatósági termékekkel. Ezekkel legtöbbször az a baj, hogy kétséges a sorozatgyártás elindulása, így nem biztos, hogy élvezhetjük a termék előnyeit. 

A Dora bukósisakkal a Bringaexpon találkoztunk a Gepida standján. A termék ugyanis magyar fejlesztés, és az említett kerékpár márkát is forgalmazó Olimpia Kerékpár Kft-nél lesz elérhető hamarosan. 

A termék igen agilisen próbálja megoldani a kerékpáros irányváltás problémáját. Mindkét oldalon a bukó teljes hosszát kitevő hatalmas, villogó nyíl a kerékpáros indexe. Ehhez elöl-hátul beépített "helyzetjelző" lámpa társul így bukósisakunk egy láthatósági központtá alakul. 

A hátsó lámpa villog, kivéve index közben amikor folyamatosan ég. 

Teszi mindezt finom eleganciával, amit mi sem mutat jobban, mint, hogy a tervező  Magyar Formatervezési díjat és a taiwani kerékpér expo IBDC díját is elnyerte az ötletért. Idén még a Red Dot és a Eurobike díjára is ráhajtanak, ismervén néhány eddigi díjazottat bizony esélyeként. 

A dizájnon felül a technikára is odafigyeltek. A rendszer kormányról vezérelhető, a teljesen vízálló egységek rádión keresztül kommunikálnak egymással. A vezérlő egységben a 2032-es gombelem fél évig bírja, a sisakban lévő aksi pedig 2 hetes használatra van tervezve. 

A sisak EPS habból készül, in-mold technológiával a szükséges biztonsági követelményeknek eleget téve. 

Az év végére index nélküli, MTB és kifejezetten városi kollekcióval készülnek a gyártók. 

Az ára? Hát igen a fejlesztéseket meg kell fizetni. Egyedi sisakért cserébe 26.990 Ft-al lesz könnyebb a pénztárcád. 

 

 

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.


 • Laczkó 2014.03.10.   22:53

  Laczkó

  Nem rossz ötlet, de hogy jutott eszébe a tervezőnek, hogy a hátsó lámpa index használatakor világítson, egyébkent meg villogjon? Ezzel aztán kiválóan össze lehet zavarni a környezetben lévő járműveket főleg, hogy a hátsó lámpa is sárga. A másik meg persze az ára. Nem valószínű, hogy sokáig fogják forgalmazni. Láttam már pár ezer forintért index lámpát is tartalmazó lámpaszettet, aztán azok is eltűntek kereslet hiányában, akkor ettől ilyen áron mit várnak? Aki nagyon szeretne indexet, az pár száz forintból összedob egy oszcillátor áramkört pár erős sárga LED-del, akinek meg annyira nem fontos, hogy ezt megtegye, az marad a kar emelgetésnél. (Nég éjszaka is, amikor senki se látja.)

  válasz erre...

 • Fly 2014.03.06.   17:01

  Fly

  Nyilván abban az esetben nem, ha maga a sisak csak emiatt lenne eladható. De amennyiben minőségét, ár/teljesítmény arányát tekintve is megfelelő vétel önmagában is, akkor valószínűleg az egybeváltozat is eladható lenne -éppen azért, mert így az egész rendszerhez készre szerelve, egyben lehetne hozzájutni, ami mindig kedvezőbb, mint külön-külön vásárolni+összeépíteni azokat. A kerékpárok esetében is elég nagy mennyiséget adnak el komplett, készre szerelt járművekből annak ellenére is, hogy minden alkatrészt külön-külön meg lehet venni, majd ebből összeépíteni a megfelelő gépet.

  válasz erre...

 • fpeter 2014.03.06.   16:00

  fpeter

  Akkor nem venné meg senki a sisakot, mert kevésbé lenne egyedi.

  válasz erre...

 • Fly 2014.03.06.   12:22

  Fly

  Lehet, érdemes lenne külön is forgalomba hozni a világító modult, amit az ember egyszerűen felszerelhetne a jól mexokott kedvenc sisakjára...

  válasz erre...

 • Balázs 2014.03.06.   07:20

  Balázs

  Ennyiért valószinűleg marad a kezem amivel integetek kanyarodáskor.

  válasz erre...