Dema Magma 7.0 Hír

2016/05/25
Hirdetés
Specifikáció Váz DEMA Alloy 6061-T6 Cross Disc S-Lite  
         Villa SUNTOUR NEX 700c, 63mm, Hydr. Lockout
         Kerék WTB SX-19 Black Disc 700C MAXXIS Overdrive 700x38c
Hajtás SHIMANO Deore FC-M591-L
  Váltó SHIMANO Deore
  Fék AVID DB1 Black, 180/160mm
Nyereg SELLE ROYAL Shadow RoyalGel
  Súly 13,5 kg
   
 
SiMoon szerint... A Dema Magma 7.0 egy abszolút prémium megjelenésű, csinos cross trekking kerékpár. Babakék fényezése jól balanszíroz a nemiség határán és még éppen ráillik az unisex jelző, így csajok és srácok számára is ideális. Az elején említett, profi megjelenésért a szép vázforma mellett az alkatrészek ideális megválasztása is felelős. Letisztult formák és vagány mintázatok uralják a kormányt és a kormányszárat is, ahogy a nyeregcsövet is.
 
Dema-Magma-5-.JPG
 
Menet közben stabil egységet alkot valamennyi alkatrész, nem zörög-csörög, csendesen és izmosan suhan, könnyen irányítható. 
A méréskelten mintás Maxis külsőgumi és a Suntour teleszkóp jól teljesít, ha le kell térni az aszfaltútról és a kerékpár bármilyen útviszonyok mellett megőrzi fürgeségét. Deore váltók és Avid tárcsafék felel a gyors és pontos sebességszabályozásban. Ja, és az egész bringa csak 13,5 kg, vagyis kellemes súlyban van.
 
CicaBetty szerint... A Dema Magma 7.0 már első pillantásra is nagy hatást gyakorolt rám és nem csak azért, mert pont csereéretté vált a régi trekkingem, hanem azért is, mert megláttam benne a jövőt. Sportos megjelenésével megtestesítette mindazt, amire személy szerint én egy trekkingnél vágyom. Közeli barátságunk a tesztelés idejére nem is lehetett kérdés, sőt mi több, ma már hozzám tartozik, ugyanis bizony nem engedtem vissza a boltba, hogy másé legyen. Természetesen az első, amit észre lehet venni rajta, az a jól eltalált türkizkék színű festés, amely az utcákon is vonzza a tekinteteket. Ez már önmagában is elégedettséggel töltene el, ám ehhez még hozzá jönnek további előnyei.
 
Dema-Magma-18-.JPG
 
A trekking kategóriához képest az átlagnál szélesebb kormány és a Suntour első teleszkóp már-már mountainbike kategóriába emeli, de legalábbis mindenképp képessé teszi arra, hogy terep ösvényeken is megállja a helyét. Ami pedig ami egy montinak az aszfalton kifejezetten hátrány, az neki csak előnyére válik: a vékony gumikkal igazán haladós lesz a városi gurulás is.
És végül mi az eredmény? Személyében egy kifejezetten sportos, megbízható és dinamikus bringát kapunk, amely hosszú távon várhatóan megfelelő társ lesz mind városi-, mind pedig terep támasztotta kihívásokban.
Specifikációk, ár, részletek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés