Cube Reaction GTC Pro 27,5 Hír

2016/04/22
Hirdetés
Felszereltség Váz Villa Merevfarú, karbon  tapered (1-1/8" - 1,5") fejcső  12 mm tengely Rock Shox Recon Silver TK Air, QR15 Maxle, PopLoc, 100mm Külső csillapítás állítási opció  Lock-out: van, kormányról vezérelhető  Villa rugóút: 0-120mm  15 mm tengely     Fék Váltó Shimano XT hidraulikus tárcsafék  180mm- 160 mm rotor Shimano XT     Hajtómű Kormány Shimano Deore szélesség: 720mm felett
 
Szubjektív vélemények KisDzsoni Tavaly is volt szerencsém egy Reaction modellhez. A Cube xc versenyre optimalizált gépe széles körben, akár hobbistáknak, de akár versenyzők számára is kiváló választás lehet. A középső csapágynál kiszélesített, robosztus vázkialakítás esztétikailag megosztotta a csapatot és bár nekem tetszett, az ebből adódó merev középrész és hátsóvilla konkrét előnyét nem éreztem. Még az egyre szélesebb kormányokkal szerelt xc gépek világában is a Reaction esetében a Cube mérnökei  talán kicsit túltolták a trendet. A tesztelt gépek közül az egyetlen xc gép, ami 720 mm feletti szélességű kormánnyal jött. Nekem egy picit sok volt, de ez ugye szubjektív. Egy negatívum kijött a tesztelés során, és pedig a 105 Kg -os kollégának sikerült megadásra kényszeríteni a racsnit. Kisebb utánajárás után kiderült, hogy gyári hibás Sun Ringlé agyal előfordulhatnak ebben a modellekben, amit garanciálisan ki is cserélnek. 
Kimura Összességében egy nagyon jó bringa, eltekintve attól a hibától, ami Paraferee alatt jött elő.
A váz nagyon merev, de erre a vázcsövek méreteiből is lehet következtetni. Igazi versenyzésre szánt, minden energiát továbbít a hátsó szekciónak a hajtás.
Az XT felszereltség hozza a megszokott magas színvonalat. Remekül mászik, nem emelgeti az elejét, és a ma próbált három merevfalú gép közül talán a legagilisabb - amihez a ballonosabb gumik, és a kisebb kerék járul hozzá.
De mégsem ez adta összességében a legnagyobb összélményt. A gumik elég ballonosak, ami hozzájárult lefelé az irányíthatósághoz, viszont mászásnál érezhetően kevésbé volt fürge, mint a kisebb, kevésbé bütykös gumikkal szerelt gépek. Felhasználás szerint vennék rá másikat, nem feltétlenül hátrány ez. Viszont, nekem összességében nem annyira tetszik, aminek az egyik oka a design.
Paraferee A nap során csupa merevfarút próbáltam, melyek közül a CUBE tetszett a legkevésbé - ezen érzésben meghatározó része volt a gyenge racsni szerkezetnek, mely egy mászás során megadta magát. A bringa egyébként mászásnál nem volt túl stabil, lefele viszont kifejezetten jó érzés volt vele gurulni.
Hirdetés
Hirdetés