Menü

Összes termék a kategóriában

Mozgásvilág

Cube Reaction GTC Pro 27,5

Cube Reaction GTC Pro 27,5

Klikk a képre a galériáért!

Felszereltség

Váz Villa
Merevfarú, karbon 
tapered (1-1/8" - 1,5") fejcső 
12 mm tengely
Rock Shox Recon Silver TK Air, QR15 Maxle, PopLoc, 100mm
Külső csillapítás állítási opció 
Lock-out: van, kormányról vezérelhető 
Villa rugóút: 0-120mm 
15 mm tengely
   
Fék Váltó
Shimano XT
hidraulikus tárcsafék 
180mm- 160 mm rotor
Shimano XT
   
Hajtómű Kormány
Shimano Deore szélesség: 720mm felett

 

Szubjektív vélemények

KisDzsoni

Tavaly is volt szerencsém egy Reaction modellhez. A Cube xc versenyre optimalizált gépe széles körben, akár hobbistáknak, de akár versenyzők számára is kiváló választás lehet. A középső csapágynál kiszélesített, robosztus vázkialakítás esztétikailag megosztotta a csapatot és bár nekem tetszett, az ebből adódó merev középrész és hátsóvilla konkrét előnyét nem éreztem. Még az egyre szélesebb kormányokkal szerelt xc gépek világában is a Reaction esetében a Cube mérnökei  talán kicsit túltolták a trendet. A tesztelt gépek közül az egyetlen xc gép, ami 720 mm feletti szélességű kormánnyal jött. Nekem egy picit sok volt, de ez ugye szubjektív. Egy negatívum kijött a tesztelés során, és pedig a 105 Kg -os kollégának sikerült megadásra kényszeríteni a racsnit. Kisebb utánajárás után kiderült, hogy gyári hibás Sun Ringlé agyal előfordulhatnak ebben a modellekben, amit garanciálisan ki is cserélnek. 

Kimura

Összességében egy nagyon jó bringa, eltekintve attól a hibától, ami Paraferee alatt jött elő.

A váz nagyon merev, de erre a vázcsövek méreteiből is lehet következtetni. Igazi versenyzésre szánt, minden energiát továbbít a hátsó szekciónak a hajtás.

Az XT felszereltség hozza a megszokott magas színvonalat. Remekül mászik, nem emelgeti az elejét, és a ma próbált három merevfalú gép közül talán a legagilisabb - amihez a ballonosabb gumik, és a kisebb kerék járul hozzá.

De mégsem ez adta összességében a legnagyobb összélményt. A gumik elég ballonosak, ami hozzájárult lefelé az irányíthatósághoz, viszont mászásnál érezhetően kevésbé volt fürge, mint a kisebb, kevésbé bütykös gumikkal szerelt gépek. Felhasználás szerint vennék rá másikat, nem feltétlenül hátrány ez. Viszont, nekem összességében nem annyira tetszik, aminek az egyik oka a design.

Paraferee

A nap során csupa merevfarút próbáltam, melyek közül a CUBE tetszett a legkevésbé - ezen érzésben meghatározó része volt a gyenge racsni szerkezetnek, mely egy mászás során megadta magát. A bringa egyébként mászásnál nem volt túl stabil, lefele viszont kifejezetten jó érzés volt vele gurulni.

Specifikációk, ár, részletek

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.