Chiba Gravity nyári bringás kesztyű

2015/06/11
Hirdetés
Kesztyű és kesztyű között nagy különbség nincs. Vagy mégis? 
Kényelem Az egyik legfontosabb egy kesztyűnél, szerintem. A Gravity nyári kesztyű, ezt komolyan is vették a német mérnökök. A felső része elasztikus, jól szellőző anyagból készült. 10-15 fok alatt már hidegnek is mondható, de hát a nyár afelett kezdődik kérem. A Trans Slovenia alatt 2 etapot is lenyomtam benne, napi 8 óra 25 fokban és egyszer sem éreztem, hogy megsülne a kezem. 
Azt gondolom 30 fok körül már melegnek tűnhet, de akkor nem a kezed túlhevülése lesz a legnagyobb problémád amúgy sem. 
Gél- párnázás A Gravity kesztyűn prémium gél párnák, azaz "Gel Premium", találhatók, melyeket egymás mellé a helyeztek el. Mérete nem túl nagy, így nem zavaró de így is végzi a dolgát. Még fényvisszaverő pontok is találhatók rajta, mondjuk ezt a funkciót nem értem. Nem tudom milyen helyzetben lehet praktikus tenyért előre tartva tekerni...
Extrák "Easy-clip"-nek keresztelt kis csattal össze lehet kapcsolni a párat. Nekem ez kifejzetten fontos, mert gyakran el-el vesztem a kesztyűket a zsebekbe ki-be pakoláskor. Ha össze tudom kapcsolni sokkal kisebb az esélye...
A kesztyűkön 1-1 szép hosszú felvételt segítő ringli található, ezen felül a mandzsetta részt tépőzárral szoríthatjuk csuklónkra. Több más kesztyűt úgy alakítottak ki, hogy a széle kellően elasztikus legyen és csak egy kisebb fül található rajta ami a felvételt segíti. Ilyen kialakításnál a mandzsetta rész teljesen elhagyható, ami számomra is kellemesebb. Bár a Gravity nem ilyen, de így is kényelmes. 
A nagy-, és mutatóujj végén természetesen érintőkijelző kompatibilis betét található, ami meglepetésre nagyon jól működik. :)
A Chiba Gravity olyannyira megtetszett, hogy meg is tartom magamnak. Cross-country, túra felhasználásra tökéletes. Nevéből adódóan azt sejtem, hogy all-mountain, enduro felhasználást is megcéloztak vele a németek. Nekem erre is bevált, bár azt gondolom profibbak 1-2 dolgok hiányolnának rajta csapatás közben. 

 
Ez a Chiba való inkább all-mountainre
Hirdetés