Záró futam, Sár, Legkeményebb pálya

X-trame
2013/10/16
"Ez volt a legkeményebb verseny" - sokan így nyilatkoztak a célba érkezés után, de kezdjük az elején.
Hirdetés

Szombaton került sor a Nyugat Maraton Kupa záró futamára, Balatonfűzfőn. Pénteken nagy volt az izgalom a nevezési sátorban, miközben a villámok cikázását és a szakadó esőt figyeltük, vajon lesz-e másnap verseny ilyen időben.

Éjjel 3 körül sikerült mindent előkészíteni és még maradt egy kis idő az alvásra is. Reggel 5 órakor már csak egy kicsit csöpörgött az eső, kezdtünk bizakodni. Mire az első nevezők megérkeztek már kisütött a nap is, csodás idő várta a versenyzőket, akik szép számmal érkeztek a helyszínre. A sorozat eddigi legnépesebb mezőnye állt rajthoz Balatonfűzfőn. A pályán pedig mindenki megtalálhatta a kedvére való részeket, volt itt lehetőség egynyomos – gyors lejtőzésre, komoly emelkedőkre, és már – már technikás DH-s lefelékre, illetve széles dózerutakon való száguldásokra.

 

IMG_7395.JPG
IMG_7395.JPG

 

Szokás szerint a hosszútáv mezőnye rajtolt elsőként, majd őket követték a közép és rövid távos versenyzők. Igazi élmény volt felvezetni a mezőnyt és utána végignézni, ahogy tömött kettes sorban abszolválják az első komoly emelkedőt.

Bár a nyomvonal kijelölése kapcsán most tényleg mindent megtettünk (még én is motorra ültem, hogy „tuti”legyen minden), de sajnos mindig van pár „vicces” ember, aki leszedegeti a jelöléseket és elforgatja a nyilakat, sajnos ezzel nem tudtunk most sem mit kezdeni.

A pálya eltért kicsit az eddigiektől, a hosszú és középtáv ugyan azt a nyomvonalat teljesítette, csak a hosszúsok kétszer mentek ki a körükre. Így voltak olyanok, akik a középtávos mezőnnyel is közösen haladhattak, megtapasztalva azt is mi történik a középtávon.

A fűzfői futamon középtávon állt rajzhoz Buruczki Szilárd is, aki felkészülésnek szánta ezt a versenyt a jövő héten kezdődő téli cyclocross sorozatra. Mint ahogy ez sejthető volt már az elején is, végül Szilárd nyerte ezt a kategóriát.

 

IMG_917527.JPG
IMG_917527.JPG

 

Amint már megszokhattátok nálunk hölgyek is indulhatnak hosszútávon. Fűzfőn egyedüliként Hudák Szilvi élt ezzel a lehetőséggel, aki bár eléggé elfáradt a végére, de azért sikeresen teljesítette a 90 km-es távot. Kitartásáért az abszolút női első hely és egy, a verseny közben kisorsolt ajándékcsomag volt a jutalma. (Nagyon kiérdemelte)

A legnagyobb versenyt mégis a rövidtávosok vívták, akik a kissé saras pályán nagyon szoros meccset vívtak. Végül is a Karl Dávid a Bike Express SE versenyzője végzett az élen, remek 1 óra 22 perc 41 másodperccel.
Az eredményeket itt nézheted meg...

 

Köszönjük mindenkinek, akik idén a Nyugat Maraton sorozatot választották! Még adósak vagyunk egy összetett értékeléssel, amit nemsokára kihirdetünk.

Hirdetés