UMF forgatás Miskolcon Hír

Bikefun.hu;http://www.bikefun.hu
2010/03/02
Forogtak a bringások és a kamera a miskolci Factory Arénában...
Hirdetés
Forogtak a bringások és a kamera a miskolci Factory Arénában . UMF nemzetközi dirt szekciójának képviselői Nagy Gizmo Attila mellett Lars Kleuters (dirt, street ), Clemens Caudela (dirt,street) Németországból, Roland Harrer (bmx) Ausztriából érkezett a forgatásra. Baki Ádám, Kovács Márk és Szántó Tamás egy eddig nem látott szemszögből készített bringás filmet.
 
Fotó: Takács Tamás
 
Baki Ádám ,,Pixel’’ kérdésemre elárulta, hogy egy olyan rövidfilmet készítenek, amely arra lesz kiélezve, hogy a bringások a levegőben töltött ideje alatt, szabad szem számára nem látható mozdulatokat is a közönség elé tárják. Ehhez egy speciális és a szükséges stúdiót állítottak fel a streetpark területére. A kamera különlegessége, hogy az általános 25 kép/másodperc helyett akár 1000 filmkockát is tud készíteni másodpercenként, amely segítségével egy reumás csiga sebességére lassítható a felvétel és a legkisebb mozdulat is pengeélesen látható.
 
Fotó: Takács Tamás
 
A pályát gondosan berendezték a két napos forgatásra, így kezdődhetett is a munka. A világítást a Light Odyssey csapata biztosította, a kamerát Baki Ádám (Pixel) és Kovács Márk kezelte, a kameratechnikus pedig Szántó Tamás volt. A forgatás werk filmje hamarosan elérhető lesz a BringaTv jóvoltából.
 
Fotó: Takács Tamás
 
Az egész csarnokot elborították a nagyfeszültségű kábelek, statívok, fényszórók, ponyvák. Mire minden technikát sikerült összehangolni, a ridereknek is volt bőven idejük bemelegíteni. A forgatóstáb jelzésére 1-1 bringás lódult neki az ugratónak és a legjobb trükkjeit vetette be újra és újra. Nagyon kemény feladat elé kerültek a bringások, hiszen reggeltől estig a maximumot kellett kihozni magukból. Folyamatosan nyomták a szupermeneket, 360-kat, szaltókat… le a kalappal előttük!
 
Fotó: Takács Tamás
 
A film várhatóan március közepén kerül bemutatásra.

----------------------------------------------------------------------------------------------------
Nehogy kihagyd a tavasz legüberebb nyereményjátékát!
Nyerhetsz egy Merida Matts 20-V bringát  vagy egy 4 napos Merida teszt- és túratábort 1 főre a mátrai Kétkerék Vendégházban teljes ellátással (szállás, bringakölcsönzés, svédasztalos reggeli, energiacsomag, túravezetés, sportmasszázs).
Nyerd meg!
Hirdetés