Menü

2011.03.09.     Hozzászólás 2

Mozgásvilág.hu

Újgenerációs bringabolt - teszttúra, bodyscanning, életérzés

Extra szolgáltatásokkal rukkolt elő az Alpinbike kerékpárbolt...

Extra szolgáltatásokkal rukkolt elő az Alpinbike kerékpárbolt (Árpád híd budai hídfőjéhez közel), amely március 8.-án nyitotta meg kapuit a kerékpár rajongók előtt.
Amennyiben a tájolás ismerősen hangzik, nem véletlen: az Alpinbike kerékpárbolt a Spider Falmászó Klub és Airborne Siklóernyős Club harmadik vállalkozása, mellyel nem csak „egy” boltként kívánnak üzemelni, hanem egyedi ötletek tárházával várják az érdeklődőket.

 

Alpinbike

 

Különleges lehetőség a bolt árukínálatán túl, a teszbringák kipróbálása, mely kerékpárok a Giant és Trek márkák közép- és felsőkategóriás, 100-120-150 mm-es rugóúttal rendelkező összteleszkópos típusai közül kerülnek ki, valamint ráadásként egy 29”-es mountainbike is megtalálható a tesztbringák között.

A tesztbringákra meghirdetett-szervezett túrák keretein belül jelentkezhetsz. Ahhoz, hogy a számodra legmegfelelőbben beállított bringával vághass neki a tesztelésnek, az üzletben található – talán még kevéssé ismert - bodyscanning rendszerrel pontosan hozzád állítják a tesztkerékpárt (üléspozíció, teleszkópok, stb.).

A “bodyscanning” rendszer egy lézeres mérőegység segítségével, gyorsan és profi módon (fájdalom és érintésmentesen) veszi fel az ügyfél adatait. A mérőegység által felvett legfontosabb adatokat a rendszer feldolgozza és megadja az adott személy számára legoptimálisabb kerékpár-beállításokat. Az egyéni kiválasztás, a felvett adatok alapján történő beállítások és a helyes üléspozíció meghatározása mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy az ilyen módon beállított járművel történő kerékpározás nem csak magát az élményt és a kényelmet növeli, de csökkentve a hát- és ízületi panaszokat az egészséges életérzést is fokozza. Mivel a rendszer nemcsak a helyes kiválasztásban és beállításokban segít, de a nyilvántartásba vett adatok alapján az ügyfél igényeinek megfelelő edzés- és fitnesztervek is összeállíthatóak vele, ezért hosszú távú kapcsolat kialakulását is elősegíti.

 

Alpinbike

 

A teszttekerés egy 2-5 óra (igény szerint) közötti tekerés a közeli hegyekben. Ez kifejezetten egy rövid túra vezetővel, aki olyan útvonalakon s terep viszonyok között kalauzol téged, ahol hamar megismerheted a tesztbringát. Igény esetén tanácsokkal lát el és a visszaérkezést követően rendelkezésedre áll, hogy megvitassátok a túra során az adott géppel kapcsolatban felmerülő kérdéseidet.

 

A tesztbringázáson kívül az Alpinbike további célja egy közösség létrehozása, amely baráti társaságként illetve klubként olyan embereket foglal magában, akik szeretnek közösen tekerni. Ennek érdekében olyan túrák is szervezésre kerülnek, melyekre saját bringával is el lehet jönni. Ezek a túrák hazai és külföldi túrák részvételére is lehetőséget biztosítanak, melyek helyszíneit és időpontjait folyamatosan nyomon lehet követni a honlapon. Külföldi túrák indulnak pl.: Szlovéniába, Olaszországba, és Ausztriába.

 

Alpinbike

 

Sok bringás álma a Cross Alps teljesítése, mióta 1989-ben Andi Heckmair először szelte át az Alpokat kerékpár háton Németországból egészen a Garda-tóig. Az azóta eltelt 20 évben számtalan különböző útvonalon és nehézségi szinten szerveztek már túrát, de a résztvevők célja azóta sem változott; szeretnék álmukat valóra váltani, s bizonyítani, hogy ők is képesek erre. Az Alpinbike most megteremti a lehetőséget minden kalandvágyó bringás számára! A Cross Alps immár valóság: megszületett az elhatározás egy hasonló túra Alpokon keresztül történő megszervezésére: 380 km, 11 940 m szint vállalásával. Szívesen fogadják azok jelentkezését, akiknek az érdeklődését felkelti ez a nem mindennapi kihívás!

 

Az üzletben a kerékpárok mellett márkás ruházati termékek is szerepelnek a palettán, mint pl.: Mavic, Bontrager, Giant, és Vaude.

 

Alpinbike

 

Természetesen a szervizt sem hagyhatjuk ki a sorból, ahol szakképzett, profi szerelők dolgoznak. Legjobb tudásuk szerint javítják a kerékpárokat. A munka megkönnyítése érdekében érdemes mindig tiszta kerékpárt hozni a szervizbe. További szolgáltatás, hogy a helyszínen bringamosásra alkalmas eszközöket is biztosítanak számodra, mint pl.: slag, kefe, légfúvó. A munkákat általában előjegyzésben veszik fel. Kisebb javításokat (pl.: defektjavítás) akár azonnal is megoldanak.

További információk és részletek közvetlenül a weboldalon: www.alpinbike.hu

Olvass többet a témáról: Tesztkerékpár, kerékpár üzlet