Újgenerációs bringabolt - teszttúra, bodyscanning, életérzés Hír

Mozgásvilág.hu
2011/03/09
Extra szolgáltatásokkal rukkolt elő az Alpinbike kerékpárbolt ...
Hirdetés
Extra szolgáltatásokkal rukkolt elő az Alpinbike kerékpárbolt (Árpád híd budai hídfőjéhez közel), amely március 8.-án nyitotta meg kapuit a kerékpár rajongók előtt. Amennyiben a tájolás ismerősen hangzik, nem véletlen: az Alpinbike kerékpárbolt a Spider Falmászó Klub és Airborne Siklóernyős Club harmadik vállalkozása, mellyel nem csak „egy” boltként kívánnak üzemelni, hanem egyedi ötletek tárházával várják az érdeklődőket.
 
Alpinbike
 
Különleges lehetőség a bolt árukínálatán túl, a teszbringák kipróbálása , mely kerékpárok a Giant és Trek márkák közép- és felsőkategóriás , 100-120-150 mm-es rugóúttal rendelkező összteleszkópos típusai közül kerülnek ki, valamint ráadásként egy 29”-es mountainbike is megtalálható a tesztbringák között.
A tesztbringákra meghirdetett- szervezett túrák keretein belül jelentkezhetsz. Ahhoz, hogy a számodra legmegfelelőbben beállított bringával vághass neki a tesztelésnek, az üzletben található – talán még kevéssé ismert - bodyscanning rendszerrel pontosan hozzád állítják a tesztkerékpárt (üléspozíció, teleszkópok, stb.).
A “ bodyscanning ” rendszer egy lézeres mérőegység segítségével, gyorsan és profi módon (fájdalom és érintésmentesen) veszi fel az ügyfél adatait. A mérőegység által felvett legfontosabb adatokat a rendszer feldolgozza és megadja az adott személy számára legoptimálisabb kerékpár-beállításokat. Az egyéni kiválasztás, a felvett adatok alapján történő beállítások és a helyes üléspozíció meghatározása mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy az ilyen módon beállított járművel történő kerékpározás nem csak magát az élményt és a kényelmet növeli, de csökkentve a hát- és ízületi panaszokat az egészséges életérzést is fokozza. Mivel a rendszer nemcsak a helyes kiválasztásban és beállításokban segít, de a nyilvántartásba vett adatok alapján az ügyfél igényeinek megfelelő edzés- és fitnesztervek is összeállíthatóak vele, ezért hosszú távú kapcsolat kialakulását is elősegíti.
 
Alpinbike
 
A teszttekerés egy 2-5 óra (igény szerint) közötti tekerés a közeli hegyekben. Ez kifejezetten egy rövid túra vezetővel , aki olyan útvonalakon s terep viszonyok között kalauzol téged, ahol hamar megismerheted a tesztbringát. Igény esetén tanácsokkal lát el és a visszaérkezést követően rendelkezésedre áll, hogy megvitassátok a túra során az adott géppel kapcsolatban felmerülő kérdéseidet.
 
A tesztbringázáson kívül az Alpinbike további célja egy közösség létrehozása , amely baráti társaságként illetve klubként olyan embereket foglal magában, akik szeretnek közösen tekerni. Ennek érdekében olyan túrák is szervezésre kerülnek, melyekre saját bringával is el lehet jönni. Ezek a túrák hazai és külföldi túrák részvételére is lehetőséget biztosítanak, melyek helyszíneit és időpontjait folyamatosan nyomon lehet követni a honlapon. Külföldi túrák indulnak pl.: Szlovéniába, Olaszországba, és Ausztriába.
 
Alpinbike
 
Sok bringás álma a Cross Alps teljesítése, mióta 1989-ben Andi Heckmair először szelte át az Alpokat kerékpár háton Németországból egészen a Garda-tóig. Az azóta eltelt 20 évben számtalan különböző útvonalon és nehézségi szinten szerveztek már túrát, de a résztvevők célja azóta sem változott; szeretnék álmukat valóra váltani, s bizonyítani, hogy ők is képesek erre. Az Alpinbike most megteremti a lehetőséget minden kalandvágyó bringás számára! A Cross Alps immár valóság: megszületett az elhatározás egy hasonló túra Alpokon keresztül történő megszervezésére: 380 km, 11 940 m szint vállalásával. Szívesen fogadják azok jelentkezését, akiknek az érdeklődését felkelti ez a nem mindennapi kihívás!
 
Az üzletben a kerékpárok mellett márkás ruházati termékek is szerepelnek a palettán, mint pl.: Mavic, Bontrager, Giant, és Vaude.
 
Alpinbike
 
Természetesen a szervizt sem hagyhatjuk ki a sorból, ahol szakképzett, profi szerelők dolgoznak. Legjobb tudásuk szerint javítják a kerékpárokat. A munka megkönnyítése érdekében érdemes mindig tiszta kerékpárt hozni a szervizbe. További szolgáltatás, hogy a helyszínen bringamosásra alkalmas eszközöket is biztosítanak számodra, mint pl.: slag, kefe, légfúvó. A munkákat általában előjegyzésben veszik fel. Kisebb javításokat (pl.: defektjavítás) akár azonnal is megoldanak.
További információk és részletek közvetlenül a weboldalon : www.alpinbike.hu
Hirdetés