Új Magyarország Kerékpáron Hír

Mozgásvilág
Mozgásvilág
2008/04/28
Az Új Magyarország fejlesztési terv keretében jelentős európai unios támogatáshoz jutott több hazai település, amelyet a kerékpáros közlekedés fejlesztésére fordíthatnak.
Hirdetés

Két Keréken Munkába

Szekszárd is aláírta a támogatási szerződését, amelynek értelmében több mint 50 millió forintos európai uniós forrás segítségével építhet kerékpárutat a biztonságosabb munkába járás elősegítésére. A régióban Marcali, Paks és Tamási után ez a negyedik kontraktus az Új Magyarország Fejlesztési Terv Dél-dunántúli Operatív Program (ÚMFT DDOP) keretében. A projektgazda 67 millió 356 ezer 731 forintból egyebek mellett két és fél kilométer kerékpárutat és három darab biciklitárolót épít. Összekötve ezzel a város központi területeit egy olyan, közel négyezer embert foglalkoztató iparterülettel, ahol a cégek is vállalják további kerékpártározók kialakítását, s a kerékpáros munkába járás ösztönzését.


Bicikliúton a Sió felett

Balatonszabadi a támogatás segítségével 100 millió 426 ezer 853 forintból egyebek mellett 1300 méter kerékpárutat és egy, a Sió-csatornán átívelő kerékpár- és gyaloghidat épít. A leendő út a településcentrumból indul ki és a Sió menti kerékpárútba torkollik. Így megépítésével megoldódik Siófokkal és a kistérséggel való teljes és biztonságos bicikliutas összeköttetés, amely a község lakosai körében végzett felmérés eredménye szerint a kerékpáros munkába járást is jelentősen fel fogja pezsdíteni.


Kerékpárút Pécsett is

A projektgazda a támogatás segítségével 188 millió 873 ezer 440 forintból a Kénes út és a Budai vám között, az iparvasút egykori nyomvonalán egyebek mellett 5,2 kilométer bicikliutat épít. A kerekezők így egy külön számukra épített úttal kerülhetik el a nagy forgalmú Komlói utat.

Hirdetés