Menü

2016.04.11.     Hozzászólás 0

(x)

Ugorj rá az ingyenes kerékpártérképre

Országosan 15 helyen elérhető Alsó-Ausztria ingyenes kerékpáros térképe.


Alsó-Ausztria két keréken: élményteli kaland, sportos kikapcsolódás az egész családnak, időutazóknak és ínyenceknek is!

Hamarosan startol a bringa-szezon, már lehet készülődni a hosszabb-rövidebb, sportosabb vagy lazább túrákra. Alsó-Ausztria az egyik legkedveltebb desztináció, köszönhetően a jó megközelíthetőségnek, és infrastruktúrának. Ízelítőnek összegyűjtöttük a legnépszerűbb kerékpárútvonalakat, izgalmas látnivalókat. Tervezésre, bringára fel, Alsó-Ausztria kb. 4200 km hosszú hálózatával idén is kihagyhatatlan élményekkel vár kicsiket és nagyokat, amatőr és profi bringásokat!

 

Új- és megújuló kerékpáros útvonalak

A hét top kerékpárút mellett a kínálat bővült, az EuroVelo 13 az egykori „vasfüggöny” mentén összeköti a Keleti-tengert az Adriával. Ezen kívül új szakaszok nyílnak meg a Traisental- és az Ybbstal útvonalon is. Sőt, egyre több csillagtúra közül lehet választani: itt egy központi kiinduló pontból, kevés poggyásszal több egy napos túrára lehet indulni. "Alsó-Ausztriában egész régiók a kerékpáros turizmus kényelmes és élvezhető formájára összpontosítanak, mint a Wein- vagy a Mostviertel, és így a kerékpáros üdülést a kifogástalan kerékpárutak, speciális szállások valamint vonzó kirándulóhelyek nagyszerű élménnyé varázsolják." – fogalmazott Prof. Christoph Madl, MAS, a Niederösterreich-Werbung ügyvezetője.

 

Top kerékpárutak

- Duna menti (Donauradweg: 260 km)

- Traisental-Radweg (111 km)

- EuroVelo 9 – mint Thermenradweg Bécstől-Inzersdorfig

- Triestingau-Radweg (30 km)

- Kamp-Thaya-March-Radroute (420 km)

- Piestingtal-Radweg (43 km)

- Triestingtal-Gölsental-Radweg (60 km)

- ÚJ: EuroVelo 13 – illetve „Iron Curtain Trail“, 400 km az egykori „vasfüggöny“ mentén

 

 

Profiknak a könnyűtől a legmagasabb hegycsúcsig

A mountainbike-osokra az izgalmas történetek mellett Nibelungengau-ban igazi élvezet vár. Több, egész hétvégére bőséges programot kínáló útvonal közül is lehet választani: a Kaiser-Strecke és a Sulzberg-Strecke könnyű, látványosságokkal teli, a Mühlberg-Fun-Strecke murvázott utakon és erdei ösvényeken halad, az Ysperklamm-Strecke közepesen nehéz.

A mi tippünk: Engel úr a Schöne Wienerin fogadóból kiváló túravezető, minden útvonalat ismer, mint a teneyerét, jobbnál-jobb ötletei, javaslatai vannak!

 

Versenykerékpározóknak ajánljuk (150 km – 1800 m szintkülönbség)

Marbach – Melk – Schönbühel/Aggsbach – Maria Langegg – Mautern – Dürnstein - Seiber – Himberg – Spitz – Jauerling (a legmagasabb hegycsúcs a Duna mellett) – Emmersdorf – Marbach

 

Időutazóknak és ínyenceknek

Lankás dombok, hangulatos ligetek, örökzöld erdők, fellápok és gránittömbök - Waldviertel minden szegletén tartogat egy-egy meglepetést. Az újonnan megnyílt lainsitztali Vasfüggöny, vagy a Waldviertelbahn-kerékpárút egy igazi kor-történeti utazás. Weitrában is érdemes megállni, itt található Ausztria legrégebbi sörfőzdéje, de a heidenreichsteini sajtműhely, vagy a schremsi „víz alatti birodalom“ is izgalmas látnivaló.

 

Traisental – a családbarát régió

Ez a kerékpárút 111km hosszan, a Traisen folyó mentén, változatos tájegységeken halad át. Érint bor-, és alpesi hegyvidéket, a híres zarándokhelyen, Mariazellben ér véget. Itt is több túra közül lehet választani.

Ha valaki a kerékpározást egy különleges állatkerti sétával szeretné kombinálni, annak ajánljuk a Kernhofban található Fehér Állatkertet, az egész világon egyedülálló teveszínházzal és egy állati szenzációval: fehér bengáli tigrisek várják a látogatókat. Türnitzben az Eibl-Jet nyári szánkópálya izgalmas száguldás az egész családnak, amelyet egy élményfürdőben lehet kipihenni, és ezt követően bringára pattanni. A tartományi fővárosban, St. Pölten szívében található egy költőhely madaraknak, a Seedose tó piknikhajókkal, kilátó- és dallamtorony, illetve több múzeum egyedi tárlatát is meg lehet tekinteni.

 

Alsó-Ausztria ingyenes kerékpáros térképe

Országszerte 15 kerékpárüzletben hozzájuthatsz az ingyenes kerékpáros kiadványhoz, melyben Alsó-Ausztria rengeteg kerékpáros útvonalát megtalálod térképpel, részletes leírásokkal és a szükséges elérhetőségekkel.

Válaszd a hozzád legközelebb eső szaküzletet és kérj egy saját példányt (a készlet erejéig)!

Ajánló