Több mint félezren tekertek a Balaton Bike Festen

Balaton Bike Fest
2013/08/29
A borongós idő ellenére is jó hangulatban zárult az ötödik Balaton Bike Fest.
Hirdetés

A 2013. augusztus 23-25-e között, Balatonfüreden, tartott rendezvény amatőröknek és profiknak egyaránt kínált bringás versenyszámokat.

Az országúti versenyeket úgy alakították ki a szervezők, hogy minden induló megtalálja a felkészültségi szintjének megfelelő távot. A 20 km-es Hotel Marina Tihany-túra a családokat várta, a 40 km-es Balaton-felvidék túra a hosszabb távot kedvelőket, míg a 105 km-es I. Balaton-felvidéki Maraton a gyakorlott kerékpárosokat. Az indulók között több értékes kerékpáros felszerelést (speciális sisakot, nyergeket és kesztyűket) emellett egy 320 ezer forint értékű Bianchi Via Nirone országúti kerékpárt sorsoltak ki.

A távok teljesítésénél a kor sem jelentett akadályt. Ezt jól mutatja Misik Rezső példája, aki 72 évesen a Maraton legidősebb indulója volt, de így is 4 óra alatt teljesítette a távot, amivel jó pár, évtizedekkel fiatalabb versenyzőt is maga mögé utasított.

Miközben a versenyzők egyik fele az utakat rótta, addig a bringások másik fele a balatonfüredi Bike Parkban mérte össze tudását a különböző extrém versenyeken (Dirt Contest, Pump Track, Triál). A látványos versenyek pedig nem csak ezen látványos sportágak rajongóinak, de a laikus nézőknek is nagyszerű szórakozást nyújtottak, akár csak a Zákonyi Ferenc sétányon végigszáguldó FA Men kritérium verseny résztvevői.

Az esemény Bringaparkban megrendezett futamait a Dakarról ismert Szalay Balázs által vezetett HSM Kft., míg a többi futamot a Bringamédia szervezte.

Hirdetés