Superior újdonságok 2017-ben Hír

Mozgásvilág.hu
2017/04/07
Trendek, tesztelési lehetőségek, fejlesztések.
Hirdetés

A holland kezekben lévő márka 2017-ben is az elkötelezett bringásokat célozza meg kínálatával. A Superior szakmai munkáját idén is a BartBrentjens Team segítette, élén a világ első MTB-s olimpiai bajnokával, aki 1996-ban az atlantai olimpián nyert aranyérmet. Hiszünk benne, hogy a sikerek, amiket sportolóink Európa-szerte elérnek kerékpárjaikon, végül az általad használt Superior bringában összpontosulnak: Az eredmény természetesen egy kiforrott, jól kezelhető, gyors és kényelmes bringa, amivel akár túrázni, akár versenyezni indulsz, igazi élményt fog okozni!

 

P2350793-sm170406.jpg Forrás: Bikelogistics.hu
P2350793-sm170406.jpg Forrás: Bikelogistics.hu
Kép forrása: Bikelogistics.hu

 

Újdonság! Fejlesztési irányok 2017-ben

A kerékpárpiacon az utóbbi évtizedben komoly ideológiai átalakulás ment végbe: Voltak teóriák, amikben 40 évig hittünk, de megdőltek. Ma már nehezen vagyunk meggyőzhetőek, hogy a legjobbat a 26-os kerekekből lehet kihozni. A kezdeti problémákat áthidalták, és jelenleg a piac a 29-es kerekekre épült bringákat tartja az XC/Maraton szakágakban a favoritnak. A Superior éppen ezt a trendet figyelembe véve 2017-ben az élsportolóknak szánt Team modelleket kizárólag 29-es kerékméretben készíti.

MTB vonalon a csúcskategóriában is választható már összeteleszkópos versenygép, az XF Team Issue HighModulus karbonvázzal, XTR Di2 szettel, DT teleszkópokkal verhetetlen ajánlat az ínyenceknek, és az élversenyzőknek egyaránt.

 

terv170406.jpg Forrás: Bikelogistics.hu
terv170406.jpg Forrás: Bikelogistics.hu
Kép forrása: Bikelogistics.hu

 

Újdonság! Kerékpárjainkat Tesztelheted is! Minden hétvége: a Superior teszthétvége

Hogy meggyőződj arról, melyik a legjobb választás számodra, lehetőséged van kipróbálni számos modellünket a Superior Újbuda MTB SE közreműködésével! A közös tekeréseire becsatlakozva várnak Téged is szeretettel, hogy egy Superior bringa nyergébe pattanva kipróbáld valós körülmények között, akár hosszú kilométereken át kerékpárjainkat!

 

Újdonság! Superior női specifikus modellek 2017-ben

Idén a női vonalon is beerősíte a Superior, ez főleg európai elvárásokra adott válasz, itthon még csak kialakulóban van a kifejezetten női kerékpáros közönség, de nagyon örülünk, hogy nekik is kifejezetten széles kínálattal szolgálhatunk. A MODO család 2017-ben a meglévő alap és középkategóriások mellett már merev és összeteleszkópos versenyszintű modellekkel, valamint kellemes pasztel színekkel, illetve színben tökéletesen harmonizáló kiegészítő palettával rukkolt elő.

Technológiai újdonságok, mint minden évben idén is akadnak :)

 

Újdonság! Technologiák 2017-ben

A csúcs vázak 1kg alatti tömege nem új, hiszen tavaly is már a kedvenceink közé tartozott, és itt a technológiai kihívás már nem a súlycsökkentés, hanem az alapcél tökéletes megvalósítása:

Maximális hajtáshatékonyság, és minimális tömeg mellett érezhető ergonómia. A hajtás- és irányítás merevségét számos saját fejlesztés garantálja. Olyanok, mint a középcsapágyat mereven tartó PowerTransferPoint, a rendkívül rövid láncvillát és ezáltal kiváló menőverezhetőséget biztosító RaceGeometry, a szélesebb vázpapucsot használó, nagyobb oldalmerevségű kerekekre építő, BOOST technológia. Mivel a fully-k a hétköznapi kerékpárosok számára sok esetben csak problémaforrást (hajtásveszteséget) jelentenek, nagy figyelmet fordított a gyár a merev vázas modellek kényelmének fokozására, az alapmodellektől, egészen high-end karbon vázakig. Bár könnyű feladatnak tűnik, valójában számos tényező együttes fejlesztését tételezi fel, úgy mint a

• lapítottabb támvillák, melyek függőleges irányban kissé rugalmasak, de oldalirányban merevek

• a fenti hatás növelés érdekében a támvilláról a láncvillára helyezett féktestek

• a nyeregcső átmérő redukálása 27.2 mm-re, hogy a nyeregcső is rugalmasabb lehessen

 

tech3170406.jpg Forrás: Bikelogistics.hu
tech3170406.jpg Forrás: Bikelogistics.hu
Kép forrása: Bikelogistics.hu

 

Amennyiben fentieket együtt vizsgáljuk egy számítógépes modellen, látjuk, hogy a jól megtervezett vázunk, mint merevnek hitt egység, terepen bizony folyamatos "mozgásban" van, és több milliméternyi mozgásával a rezgések nagy részét elnyeli, ami megment bennünket a derék, váll és nyaki fájdalmaktól, így biztosítva hosszabb vagy nagyobb teljesítményt számodra.

Alkatrész beszállítók terén nem történt különösebb változás, tartjuk az elvárt minőségi szintet, továbbra is főleg Shimano családokkal, DT, FSA és ONE kiegészítőkkel épülnek kerékpárjaink, és Schwalbe gumik feszítenek a kerekeken.

Hirdetés