Stílusos megjelenésre vágysz a hétköznapok mellett is? Hír

Stílusos megjelenésre vágysz a hétköznapok mellett is? Hír

Támogatott tartalom
Futás vagy bringázás közben is viselnéd a vagány napszemüvegedet?

A megoldást számodra az aktív életre tervezett napszemüvegek nyújtják!

Egyre többen vagyunk, akiknek túl „sportos” a sportszemüveg, így a stílusos napszemüvegünket nem csak a hétköznapok során szeretnénk viselni, de az aktívabb helyzetek során is. Ezek során viszont a klasszikus napszemüvegek nem nyújtanak kellő komfortot és szemvédelmet. 

Egyrészt az aktívabb testmozgások során – legyen az akár csak egy könnyed kocogás, vagy bringázás – jobban izzadunk, mely helyzetben a gumírozások nélküli keretek elkezdenek csúszkálni az arcunkon. Másrészt ezen testmozgásaink során előfordulhatnak olyan helyzetek, amikor kisebb-nagyobb fizikai behatás éri arcunkon a keretet – például egy odacsapó faág, vagy egy felpattanó kavics formájában. 

A kifejezetten az aktív életre tervezett napszemüvegek viszont a nedvességre is tapadó gumírozások, valamint a strapabíró és rugalmas keret-alapanyagok révén biztosítják számunkra a szükséges komfortot és védelmet.

Stílusos megjelenésre vágysz a hétköznapok mellett is?-1
Előfordulhatnak olyan helyzetek, amikor kisebb-nagyobb fizikai behatás éri arcunkon a keretet
Stílusos megjelenésre vágysz a hétköznapok mellett is?-1
Forrás: Rudy Project

Mi a különbség a napszemüveg és a sportszemüveg között?

Legszembetűnőbb különbség a keretek íveltsége. Míg a napszemüvegek kerete szinte sík, a lehető legnagyobb periférikus védelem elérése érdekében a sportszemüvegek erősen íveltek. Az íveltség meglétének fontossága a minél nagyobb sebességnél, valamint olyan szélsőséges helyzetekben nagy, mint például eső, havazás, erős napsütés.

További fontos különbség, a keretek alapanyaga és azok kialakítása. A hétköznapi viseletre tervezett napszemüvegeknél nem elvárás a fizikai behatásokkal szembeni ellenállóság, így általában ezen modellek alapanyaga merevebb (és törékenyebb) polikarbonát, vagy fém, esetleg fa. A sportolás során megnövekedő izzadtságunk is speciális kialakításokat igényel, hogy megfelelő komfortérzetünk legyen. Ezen célt szolgálják a szárvégeken és orrnyergen kialakított a nedvességre is tapadó gumírozások. 

Rudy Project aktív életre tervezett napszemüvegek

Spinshield

Stílusos megjelenésre vágysz a hétköznapok mellett is?-6
Rudy Project Spinshield
Stílusos megjelenésre vágysz a hétköznapok mellett is?-6
Forrás: Rudy Project

A szemüveg, ami ötvözi legújabb trendeket, a 80-as éveket idéző hangulatot, és a sportos teljesítményt - nedvességre is tapadó gumírozásokkal, és strapabíró Grilamid alapanyagú kerettel.

Spinair

Stílusos megjelenésre vágysz a hétköznapok mellett is?-5
Rudy Project Spinair
Stílusos megjelenésre vágysz a hétköznapok mellett is?-5
Forrás: Rudy Project

Ez a klasszikus formavilágú, egyszerre elegáns és sportos modell rögtön négy különböző formában választható. A sportos tulajdonságai között megtaláljuk a Grilamid keret-alapanyagot, a könnyedén archoz állítható szárvégeket, valamint a nedvességre is tapadó gumírozásokat is. 

Croze

Stílusos megjelenésre vágysz a hétköznapok mellett is?-3
Rudy Project Croze
Stílusos megjelenésre vágysz a hétköznapok mellett is?-3
Forrás: Rudy Project

Meghatározó és stílusos ezen dupla híd-kialakítású szemüveg, mely egyesíti az olasz formatervezést a sportos tulajdonságokkal. Így például az állítható és nedvességre is tapadó szárvégek épp úgy megtalálhatók a modellben, mint a strapabíró kerete-alapanyag. 

Keresd az aktív életre tervezett napszemüvegeket a hazai forgalmazó weboldalán vagy bemutatótermében, illetve partnereinél.

Stílusos megjelenésre vágysz a hétköznapok mellett is?-4