Specialized Szilvásvárad maraton 2013 Hír

Specialized Szilvásvárad maraton 2013 Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu
2013/05/10
Bababarát, gyereknap, pörgősebb programok, új nyomvonal, természetjáró túra, Specialized tesztnap ...sok újdonsággal vár a Specialized Szilvásvárad maraton 2013-ban!
Hirdetés

Tarnai Csabával beszélgettünk az idei versenyről, akit meghallgatva, arra jutottunk, hogy nincs kifogás, idén mindenkinek ott kell lennie Szilvásváradon, május 26.-27.-én.

Az egyik legfontosabb újdonság, hogy nyitott fülekre találtak a minket ért kritikát, és idén Szilvásváradon is külön rajtolnak az egyes távok. Igazából akkor hoztam meg a döntést, amikor a tavalyi rajtot filmen visszanéztem. Kb. fél órán keresztül áramlott ki a tömeg a stadionból.

Úgy terveztük meg, hogy 2 legyet üssünk egy csapásra. 9 óra 30-kor már a beszólítás elkezdődik, majd 10 óra 30-kor a természetjáró túra indul utoljára. Rá egy órára már várhatók is az első érkezők és onnan folyamatosan jönnek a célba a versenyzők, ráadásul a gulyás parti is beindul. Így a nézők, kísérők részére is egy pörgős, élmenyekben dús eseményt kreálunk.

Ezen felül nagyon sok izgalmas kísérő program lesz.
Az idei eseményt Bababarát eseménnyé nyilvánítottuk. Először is gyereknap lesz. A programok már szombaton elkezdődnek. Gyermek kerékpár versenyt szervezünk az 5-11 éves korosztály részére a stadionban. Aztán szilvás gombóc party lesz, és további gyerekprogramokon is dolgozunk.
Ezen felül tervezzük, hogy egy pelenkázót alakítunk ki a toronyban, ahol csendes, szélvédett helyen tudják az igazán kicsiket ellátni az anyukák. Ezalatt még az összes történést is figyelemmel kísérhetik.

A szombati nap fő attrakciója a Specialized tesztprogram lesz. Külön a márka európai központja segít a szervezésben, ennek köszönhetően 15 országúti és 15 mountain bike-ot lehet folyamatosan, vezetett túra keretében kipróbálni.

Vasárnap a versenyen kívül egy kerékpáros természetjáró túra is lesz, amit egy helyi erdész vezet. A kísérők számára külön ajánlom, hiszen az erdész kolléga, mintegy tárlatvezetés szerűen mutatja be a Bükköt. Akinek nincs bringája, az a kölcsönzőben szerezhet egyet, így a bringa hiánya sem okozhat gondot.
Aki nem szeretne bringázni, az egy külön erre az alkalomra kibérelt kis vonaton teheti meg a távot a vízesésig, ahonnan aztán lefelé gyalogosan az újonnan épült Szalajka-völgyi szabadtéri múzeum is meglátogatható.

Akinek ez sem elég annak ott van a bobpálya, a kalandpark, a vidámpark és persze a lovak.

Ha rossz idő van, mit tudnak csinálni?

Ugyanezt esernyővel. :)

 

Klikk Részletes programok...

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés