Pikáns gyalogos pályajárás a leogangi DH világkupán! Hír

Limit Racing Team
2015/06/12
Megkezdődött a leogangi downhill világkupa, ahol már az első nap komoly kihívás elé állította a srácokat, persze nem az adminisztráció vagy a depóépítés, annál inkább a gyalogos pályajárás!
Hirdetés

A gyalogos pályajárás egy nagyon fontos eleme egy versenynek - főleg egy világkupának - ekkor lehet a legtüzetesebben megismerni a nyomvonalat és kinézni a lehetséges íveket. Jelen esetben ez csak félig szólt erről. A pálya felső részén a 2014-es nagyobb módosítás után idén is jelöltek ki új szakaszokat és több helyen lassították, amit nemes egyszerűséggel kisebb kiszögelésekkel, rézsűkkel oldottak meg. Az első erdőben szinte teljesen máshogy megy a nyom, szűz talajon kanyarog le a pálya, rengeteget fog változni a talaj az edzések során. Lejjebb érve is található néhány átszalagozás a tempó megfogása érdekében, azonban a nyomvonal kétharmadánál nagyjából véget is ért az érdemi pályajárás, ugyanis megindult az ég, megint... Az időjárás valamiért nagyon úgy érzi, hogy idén mindenképpen rengeteg vizet kell a versenyekre zúdítania, gondoljunk csak az előző, fort william-i világkupára vagy a LiMiT Racing-es srácok idei összes (!) szereplésére. Szóval nem akármilyen eső érkezett a környékre, a hihetetlen mennyiségű víz mellett egy több perces jégesőt is kaptunk ajándékba, csak úgy „GRATIS”. A pálya aljában már akkora patakká, folyóvá alakult a friss csapadék, hogy szinte a teljes befutót szétmosta, illetve néhány depóterületen elárasztott sátrakat, lakókocsit, bármit, ami térd alatt volt.

Bedécs Péter fürdik Forrás: Limit Racing Team
Bedécs Péter fürdik
Kép forrása: Limit Racing Team

Még több kép...

Szóval így indul a világkupa Leogangban, a pénteki edzésnapra már napsütéses kánikulát mondanak, majd a szombati időmérőre egy hasonló zivatart, mint a pályajárásos volt… meglátjuk…


Két kategóriában is szurkolhatunk magyaroknak, Elite Férfiben Liszi Attila (LiMiT Racing Team), Zámbó Dávid (LiMiT Racing Team) és Nagy Márton (Freeriderz SC) indul, Juniorban Tóth Péter (Freeriderz SC).
Végezetül, de nem utolsó sorban egy kis RAW:

Hirdetés