Nyári túrázás, és kerékpározás Lachtalban! - Alpesi aktív pihenés! Hír

(x) - Támogatott tartalom
2011/06/01
Bringázz, túrázz barátokkal, családdal az osztrák Alpok egyik legszebb vidékén, pollenmentes környezetben!
Aktív kikapcsolódást kínál nemcsak télen, hanem nyáron is Lachtal és környéke.  Bringázz, túrázz barátokkal, családdal az osztrák Alpok egyik legszebb vidékén, pollenmentes környezetben!
Összegyűjtöttük neked Lachtal és a Sissi Park   környékének legjobb nyári aktív célpontjait, hogy biztosan megtaláld úticélod.
 
Túrázás, kirándulás: 6-os ülőszékes felvonó Július elejétől augusztus végéig, kedden és szombaton, 9:00-16:00-ig a Lachtal 6-os ülőszékes felvonója játékos könnyedséggel 2000 m magasságba emelkedik fel egyenesen a csodaszép hegyi túrák találkozópontjához.
Gell-tó és lápösvény A tó egy ismert és kedvelt kirándulóhely és ezenkívül egy igen imádott fürdőtó, amelynek a hőmérséklete eléri a 24° C-ot. A Gellsee tanösvényét vörösfenyőből készült pallókon valamint tőzeges talajon lehet bejárni, amelyen a menetelés pehelykönnyűnek tűnik.
Lachtal-5 csúcstúra Menetidő: 5,5 óra. Kiindulópont: A Lachtal – 6-os felvonó parkolójától. Kirándulások vezetővel.
Stájer cirbolyaország (Obdach) 330 km-es jelzett túraösvény, kristálytiszta hegyi tavak és gyönyörű kilátás Stájerország legmagasabban fekvő alpesi turistaházából a Zirbitzkogelnél (2397m).
Pöls/Oberkurzheim A Pöls és az Oberkurzheim községek gyalogos felfedezésére, egy sűrű túraút-hálózat ajálnkozik. Ez a 14 út az idő legrégebbi nyomai, romok, régi kastélyok,csendes tisztások és csobogó patakok mellett vezet. A körtúrák összekötésével többórás túra tervezhető.
 
81595-oppel.jpg
 
Günster vízesés (Katschtal) Stájerország legnagyobb vízesése (65 m-es esési magasság), Stájerország leglenyűgözőbb természeti játékának számít. Fizetőparkoló található közvetlenül a vízesés mellett és ingyenes parkoló kis gyalogúttal a Schöder-Krakaudorf úton.
Vivárium-Vízélmény (Mariahof) Ausztria egyik legizgalmasabb és innovatív kirándulási célja és legnagyobb édesvízű akváriuma! Középeurópa legnagyobb piranha létesítménye! Ideális kirándulási cél fiataloknak, időseknek, gyerekeknek. Tipp: Minőségi szállás a közelben
 
Kerékpártúra célpontja: Ausztria a kerékpározás híveinek igazi paradicsom. A szebbnél szebb tájakon átvezető, változatos nehézségű, különböző hosszúságú biciklis túrák között mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbbet. Mindezek mellett remek biciklis szolgáltatások, tökéletes infrastruktúra biztosítottak: kölcsönzők, szervizek, és persze a mur-medencei biciklis vasút.
Ennsradweg bicikliút  R7 Ausztria legfestoibb és legkevésbbé ismert tájain, az Enns folyó mentén halad az Enns-völgyi Kerékpárút (250km), vízek és hegyek birodalmának harmónikus ötvözete ez a vidék. Emellett történelmi és kultúrális látnivalókban is bovelkedik. Útvonal: Flachau – Schladming – Liezen – Altenmarkt – Großraming – Steyr - Enns
 
81595-r7.jpg
 
Murradweg bicikliút R2 A hat stájerországi folyóparti bicikliút közül a Murradweg a leghosszabb. Ez az út összeköti Hohen Tauern –t Stájerország legdélebben fekvő pontjával, Bad Radkersburg –gal. Alig van olyan túra, amelyik olyannyira szemléletesen mutatja be Stájerország változatosságát és szépségét, mint a Murradweg út. Útvonal: Muhr in Lungau – Murau – Zeltweg – Leoben – Bruck an der Mur – Graz – Bad Radkersburg
Klamm-biciklizés Biciklivel a Feistritz legizgalmasabb lélegzetelállító szakaszán keresztül Hossz: 20 km Nehézség: kényelmes Induló- és célpont: Kaibing – Anger Tipp: Minőségi szállás a közelben
 
Extra program: A túrázás, és a bringázás mellett igazi különleges program részese is lehetsz, ha ellátogatsz a júliusi AirPower légiparádéra ! Ausztria egyik legnagyobb nyári attrakciójára. Minőségi szállás a közelben