Menü

2008.09.24.     Hozzászólás 0

Motor mögött száguldó bringások a Millenáris Velodromban

Motorfelvezetéses országos pályakerékpár-bajnokságot rendeznek a zuglói Millenáris Velodromban szeptember 24-én, szerdán. A 17 órakor kezdődő, mintegy félórás futamra a belépés mindenki számára ingyenes.

A motorfelvezetéses, avagy stéher bajnokságon a kerékpáros versenyzők egy motorkerékpár szélárnyékában köröznek a pályán. A kerékpárok és a motorok is speciálisan erre a célre készültek és nagy szaktudást igényel a versenyzés, hiszen 61 körön át óránként 70-80 kilométeres sebességgel száguldanak a döntött betonpályán. A stéherverseny hazánkban ritkaságnak számít: a bajnokságon mindössze három páros indul.

 

A helyszínen amatőr licencet is válthatnak az érdeklődők 1500 forint és egy igazolványkép ellenében. A Millenáris Velodromban a heti két nyílt napon bárki ingyenesen edzhet az amatőr licenc birtokában, melyhez balesetbiztosítás és vásárlási kedvezmények is járnak. A licenc kiváltásával Budapest egyetlen kerékpárpályája és bringás központja megmentéséhez járulhatsz hozzá. A licencigénylő lap az internetről is letölthető: http://velodrom.hu/wiki/doku.php/nyiltnap#licence

 

Millenáris Velodrom
Budapest, XIV. Szabó József u. 3. (a Récsei Center mögött)
http://velodrom.hu