Mit várhatunk a KTM kerékpároktól 2021-ben? Hír

Mit várhatunk a KTM kerékpároktól 2021-ben? Hír

Benecz Ferenc
Benecz Ferenc
2020/09/22
Tévedés, hogy a kerékpározás élményét már nem lehet tovább fokozni...
Hirdetés

Kerékpározni bármivel lehet, aminek van két kereke, egy kormánya és pedállal hajthatjuk, csak az élményfaktor egészen eltérő lesz attól függően, hogy ezen felül még milyen "extrákkal" vértezték fel azt a bringát. Nyugodtan állíthatjuk, hogy a KTM palettájában olyan ínyencségeket találhatunk, amitől a kerékpározás kiemelkedően magas élménnyé változik.

KTM Myroon Exonic

Ha versenyszellem hajt, vagy a versenyzés éltet, akkor neked lett tervezve a KTM Myroon Exonic! A Nano Premium Carbon váz kiváló alapot képez ennek a mindösszesen csak 8,5 kg össztömegű kerékpárnak. Persze a kis tömegű váz még nem elég ahhoz, hogy igazán robbanékony legyen, ezért szerelték a DT Swiss gyártó legkönnyebb mtb felnijeivel – az XRC 1200 karbon 29”-os felnikkel. Az erőátvitelért, azaz a hajtásért a SRAM XX1 AXS 1×12 szett felel, karbon hajtókarral és 10-52T kiosztású, szemet gyönyörködtető szivárványos fogaskoszorúval.

Mit várhatunk a KTM kerékpároktól 2021-ben?-2
KTM Myroon Exonic
Mit várhatunk a KTM kerékpároktól 2021-ben?-2
Forrás: KTM

Természetesen egy ilyen bringában a teleszkópvilla is versenyzésre lett tervezve: a precíz működésű és finomhangolt FOX Racing Shox 32 Float SC Factory Kashima villa is a maximális teljesítmény leadását segíti. A hatékony megállásról pedig a Shimano XTR 2-dugattyús hidraulikus tárcsafékjei gondoskodnak. Egy ilyen kerékpár nyergében nincs más hátra, mint vigyázz, kész, rajt!

KTM X-Strada Master

A gravel élmény mindenkit rabul ejt! Főleg ha egy ilyen – ugyan a KTM brandtől nem megszokott de szemet gyönyörködtetően szép színvilágú – karbon vázas remekműre ül, mely az ambíciózus, sportos felhasználók számára kiváló választás! Az X-Strada Canic Performance Carbon ultrakönnyű, de strapabíró váz több izgalmas részletet rejt – integrált nyeregcső rögzítő, belső vezeték-elvezetés, egy-egy kulacstartó szem az alsó- és nyeregcsövön, integrált fejcsapágyak.

Mit várhatunk a KTM kerékpároktól 2021-ben?-1
KTM X-Strada Master
Mit várhatunk a KTM kerékpároktól 2021-ben?-1
Forrás: KTM

A váz jellegéhez kiválóan passzol a X-Strada Gravel Carbon F8 egyenes szárú villa. A hajtást és váltást a Shimano GRX 1×11 sebességes szett biztosítja megbízható működéssel terepen is, melyen néha komolyabb fékerő szükséges a biztonságos megálláshoz, így a kerékpár a Shimano GRX 2-dugattyús hidraulikus tárcsafékeit kapta. Ennek a bringának a nyergében soha nem akarsz majd hazaérni!

KTM Revelator Alto

Sebesség és ultrakönnyű súly mindenekfelett – ezt kínálja minden Revelator Alto modell. A nano-technológiával készült karbon váz nagyon erős, miközben súlya nem éri el az 1 kilogrammot, de a teljesen felszerelt (pedál nélküli) kerékpár is mindössze 6900 gramm, vagyis könnyű elfelejteni, hogy van alattad bármi is tekerés közben.

Mit várhatunk a KTM kerékpároktól 2021-ben?-7
KTM Revelator Alto
Mit várhatunk a KTM kerékpároktól 2021-ben?-7

Egy ilyen kerékpártól már elvárható, hogy a lehető legprofesszionálisabb váltást és hajtást kapja, így nem csoda, ha az Alto a Shimano Dura Ace Di2 elektromos váltórendszerével és Dura Ace hajtásával lett szerelve. A karbon DT Swiss PRC kerékszettek tovább fokozzák az ultrakönnyű súlyt, és a kerékpár szuper kezelhetőségét. A letisztult kinézetet a teljesen integrált vezetékek és nyeregcső rögzítés biztosítja.

A 2020-as Tour de France-on a B&B Hotels - Vital Concept P / B KTM/FRA csapatban versenyző Bryan Coquard is egy ilyen bringa nyergében ért el remek helyezéseket.

KTM Life Track

Városi ingázás? Trekking túra? A KTM Life Track kiváló útitárs! A 6061-es alumíniumból készült vázon találunk csomagtartószemeket is, így igény esetén tovább fejleszthetjük kedvenc kerékpárunkat.

Mit várhatunk a KTM kerékpároktól 2021-ben?-3
KTM Life Track
Mit várhatunk a KTM kerékpároktól 2021-ben?-3
Forrás: KTM

De ha nem akarunk ezzel foglalkozni, elérhető „street” verzióban is – sárvédővel, lámpával, kitámasztólábbal. A Shimano Acera 3×8 sebességes hajtása strapabíró, könnyen karbantartható. Kezünk kényelméért pedig egy Suntour NEX HLO DS teleszkópvilla gondoskodik, 63mm rugóúttal.

KTM Macina Kapoho Master

Összteleszkópos romboló, mellyel szinte bármilyen terepkerékpáros ösvényen és terepen otthonosan mozoghatunk. És hogy mindezt még könnyebben, még tovább tehessük, a KTM Macina Kapoho Master pedálozását és hajtását 25 km/h sebességig egy 4. generációs Bosch PERFORMANCE CX motor segíti, 85 Nm nyomatékkal, ami több mint elégséges ahhoz, hogy tényleg ne legyen sem a távolság sem a terep akadály előttünk! Az alsócsőbe integrált Bosch PowerTUBE 625Wh akkumulátor kapacitása révén már az átlagos felhasználó egész napra kap energiát!

Mit várhatunk a KTM kerékpároktól 2021-ben?-6
KTM Macina Kapoho Master
Mit várhatunk a KTM kerékpároktól 2021-ben?-6
Forrás: KTM

A kényelmünket az elöl-hátul 160 mm rugóút fokozza – a Fox Racing Shox 36 Float Performance villa és ugyancsak Fox Racing Shox Float DPX tag segítségével. A Macina Kapoho Master egy öszvér kerékpár, mivel elöl 29”, hátul pedig 27,5” méretű kerekei vannak – a nagyobb kerékátmérő elöl segít az akadályokon könnyebben átgördülni, míg a kisebb átmérőjű felni, de ballonosabb gumik hátul segítenek mindent „túlélni”. A hajtásért a Shimano Deore XT 1×12 sebességes rendszere felel, míg a tökéletes megállást a Shimano Deore XT 4 dugattyús hidraulikus tárcsafékei biztosítják. Pattanj a nyergébe, és irány a hegy, fedezz fel minden ösvényt!

KTM Macina Cross 610 

Fedezd fel a világot két keréken! Ha a szilárd burkolatot csak néha hagyod el, akkor is csak jól járható földutakért, és szereted bejárni a különböző vidékeket, ez a trekking kerékpár hű társad és egyben igazi igáslovad lesz – ezt a célt szolgálják a Schwalbe Smart Sam Performance külsők is, melyek mind aszfaltos és földutakon hatékony tekerést biztosítanak.

Mit várhatunk a KTM kerékpároktól 2021-ben?-5
KTM Macina Cross
Mit várhatunk a KTM kerékpároktól 2021-ben?-5
Forrás: KTM

A 6061-es alumíniumból készült merevfarú vázon megtaláljuk épp úgy a csomagtartószemeket, mint a kulacstartószemeket, hogy hosszabb túráinkhoz is fel tudjuk készíteni a paripát. És ha már hosszú túrák, a 4. generációs, 85 Nm nyomatékú Bosch PERFORMANCE CX motor segítségével, no meg az alsócsőbe integrált Bosch PowerTUBE 625Wh akkumulátor kapacitásával könnyedén suhanunk messze, nagyon messze is akár! Kezünk kényelmét a Suntour NCX-E air LO (63mm rugóút, 15mm-es átütőtengely) teleszkópvilla szolgálja, míg a hatékony fékezésről a Shimano 4 dugattyús hidraulikus tárcsafékei gondoskodnak. A Macina Cross 5 különböző változatban érhető el (plusz a férfi/női vázas kivitelek), hogy megtaláld a saját igényeidhez legjobbat - köztük egy városi bringázásra felkészítettel, melyre már a gyárban felszerelték a sárvédőket és lámpákat.

KTM Macina City 5 ABS Belt

Egy vérbeli városi csataló, mely kiválóan teszi a dolgát, minden időjárásban, ráadásul szinte karbantartásmentesen – köszönhetően a Shimano Nexus 5 sebességes agyváltónak, valamint a bordásszíj hajtásnak! Az agyváltó zártsága révén védi a precíz alkatrészeket a szennyeződésektől, plusz akár álló helyzetben is válthatunk vele. A szíjhajtás pedig sok tízezer megtehető kilométert és zsírzásmentességet biztosít számunkra.

Mit várhatunk a KTM kerékpároktól 2021-ben?-6
KTM Macina City Belt
Mit várhatunk a KTM kerékpároktól 2021-ben?-6
Forrás: KTM

Mindezek mellé a pedálozásunkat a 4. generációs Bosch PERFORMANCE CX motor segíti 75 Nm nyomatékkal – így izzadtság nélkül érhetünk célba! És hogy mindezt hosszú kilométereken át tehessük, az alsócsőbe egy Bosch PowerTUBE 625Wh akkumulátort integráltak! A biztos és biztonságos megállásról ABS rendszerrel kiegészített Magura hidraulikus tárcsafékek gondoskodnak. Kezünk kényelmét pedig a Suntour Mobie25 air LOR (63mm rugóút) teleszkópvilla növeli. A KTM Macina City 5 ABS Belt egyéb kiegészítői is komfortunkat és biztonságunkat szolgálják – sárvédők, első-hátsó lámpák, csomagtartó, kitámasztóláb és rugós nyeregcső is megtalálható a bringán.

ktmteam.hu

ktm-bikes.at

Hirdetés