Millenáris Juniális bringaversenyekkel és ingyenes programokkal Hír

Mozgásvilág
Mozgásvilág
2008/06/17
Szombaton, június 21-én bringaversenyekkel és ingyenes programokkal vár kicsiket és nagyokat a zuglói Millenáris Velodrom . A látványos ifjúsági pályafutamok 11-kor kezdődnek, és akinek megtetszik a dolog, be is nevezhet rögtön az amatőr futamokra.
Hirdetés

A futamok alatt a középső jégpályán bringapólómeccsek zajlanak (lovaspóló, csak ló helyett bringával). A csapatok még alakulnak, akár a helyszínen is be lehet kapcsolódni! A jó hangulatról a Csürrentő együttes is gondoskodik. Lesz bringabalett, lángosevő verseny, kincskeresés, kerékpáros gyorsulási verseny és pumpáló (vagyis kerékfelfújó) verseny is. A rendezvény díszvendége az amerikai Jamie Bianchini, aki tandemkerékpáron bringázza körül a Földet, tandemjére pedig bárki felülhet, hogy vele tekerjen.

A kerékpározni tanuló gyerekek a Bringalabirintus nevű ügyességi pályán mérhetik fel tudásukat. A játszósarokban Szabolcsi Szilvia, olimpiai ötödik helyezett, többszörös magyar bajnok országúti és pályakerékpáros tart plüssállathajító versenyt a kicsiknek.

Éhet és szomjat oltani az emeleti Gébics presszóban lehet, aki pedig később, a nyílt napokon is szeretne edzeni a Millenárison, az amatőr licencet válthat a csinos Millicicáknál, melyhez balesetbiztosítás is jár. A licenckérő lap az internetről is letölthető.


Millenáris Velodrom - ez nem az a Millenáris Park

A Millenáris Velodrom Európa legrégebbi kerékpárpályája. 1897-ben itt rendezték az első nyilvános hazai futballmérkőzést, 1928-ban pedig a kerékpáros világbajnokságnak adott otthont. A 112 éves, Hajós Alfréd tervei alapján a húszas években átépített pálya szerdán 16 és 21, szombaton 10 és 15 óra között nyitva áll bárki előtt, a belépés ingyenes. Bár az épület kerületi védettséget élvez, a korábbi Nemzeti Sporthivatal elbonthatóként, területét magánbefektetőknek átadhatóként, hasznosíthatóként jelölte meg. Ez a magyar sport bölcsőjének pusztulásával fenyeget.

Millenáris Velodrom Budapest, XIV. Szabó József u. 3. (a Récsei Center mögött) http://velodrom.hu


További információ: Magosányi Árpád 06-30-3830791 m4gw4s@gmail.com

millenáris juniális 2008 versenykiírás és a millenáris juniális 2008 versenyprogram.

Hirdetés