Másként, mint mások

Másként, mint mások

(x) - Támogatott tartalom
2013/08/05
Pár hónapja nyílt meg Gödöllő legújabb kerékpárboltja. Már rögtön a kirakatnál megakad az ember.

A két hatalmas üvegportál mögött egy-egy high-end, nagyon design-os kerékpár. Ez a letisztultság, zsúfoltság-mentesség beljebb lépve is megmarad. Olyannyira, hogy az ember az első pillanatban szinte visszakozik bocsánatot kérve, hogy valakinek a saját, magán lakásába tévedt. Pedig ez egy bolt. Finoman retro fa bútorok és fali kiegészítők, nyerstégla és fa-falak váltják egymást a tágas, egy légterű üzletben. Ekkora térben elférne 100 kerékpár is a jól bevált, sokak által használt „recept” alapján, de Bényi Laci szereti megvalósítani önmagát.

 

Stucni Kerékpár
Stucni Kerékpár
Kép forrása: Makrai Péter

Galériához klikk a képre! (Fotó: Makrai Péter)

  

Volt egy elképzelés, egy álom. A kerékpárboltról. Ahova az emberek szívesen bejárnak, és nem feltétlen csak pénzt költeni. Megnézni egy új és esetleg elérhetetlen árú kerékpárt, egy jót szakérteni, beszélgetni az itt dolgozókkal. Miközben otthon érzed magad. Ez az álom idén vált valóra. Igaz, Laci még csak 23 éves, de évek óta tűz közelből foglalkozik a kerékpárokkal. Először a saját hobbi vasparipa szerelése, majd az egyre komolyabb versenyzések révén. Mivel a megfelelő alkatrészeket itthon nem igazán találta, számos külföldi kapcsolatot kezdett kiépíteni. Ezek lévén sokkal mélyebb betekintést kapott a nyugati üzlet politikákba, üzlet felépítésekbe.

Az üzlet létrehozásával egyáltalán nem volt célja, hogy beálljon a „sorba”. Főként azokat a termékek találhatók meg a boltban, amiket Ő maga is szeret, kedvel és ami még fontosabb, használt. Mivel az elsődleges cél nem a hirtelen nagy haszon, a minőségi termékeket elérhetőbb árakon kínálják. Természetesen az egyszerűbb igényeket is megpróbálják kiszolgálni, de jellemzően ezek a termékek szekrényben és a pult alatt vannak. A színpad a csillogó, eddig csak posztereken vagy katalógusokban látott termékeké. Mint például a hazai fejlesztésű, világon egyedülálló StringBike-é, amit szinte csak itt lehet megtekinteni. Laci mélyen belefolyik a merőben újszerű hajtás elterjesztésében és a kerékpárok kialakításába. Sőt tovább lépve ezen a szinten már a saját márka felépítésén gondolkozik, de ez még a jövő… De a hazánkban nem nagyon fellelhető felső kategóriás Park Tool szerszámok is a falon lógnak.

 

Stucni Kerékpár
Stucni Kerékpár
Kép forrása: Makrai Péter

Galériához klikk a képre! (Fotó: Makrai Péter)

 

A kerékpárok esetében nem csak a vadonat újak találhatóak meg, hanem az újszerű használtak is, így az adott esetben újonnan sokaknak megfizethetetlen árú modellek közelebb kerülnek. Szinte hetente új paripa kerül ki az eladótérbe, így mindig van valami, ami miatt érdemes csak benézni is.

Ritkán látni olyat is, hogy a szerviz-rész közvetlen az orrunk előtt van, és figyelmünkkel kísérhetjük akár saját biciklink formálódását az állványban. Nos, ha már a helyiség többi része saját kis kerékpáros-zug érzetet sugároz, egyértelmű, hogy a szerszámok és állványok is ide és így kerülnek ki. Tegye szívére a kezét minden erősebben hobbista és elvetemült kerékpáros is: mindannyian legszívesebben a saját ágyunk mellett babusgatnánk az életünk egyik fő részét képező kétkerekűt.

A közel jövőbeli tervek között szerepel az üzlet mögötti területen egy pump track és egy dirt pálya kialakítása is, és a helyi kerékpáros élet vérkeringésébe való erőteljesebb belekapcsolódás is. Ezeken felül a hasznaltkerekpar.com webes piac népszerűsítése is a feladatok között szerepel.

Az üzlet Gödöllőn a Kossuth Lajos utca 20 szám alatt, vagy természetesen a mai kor elvárásainak megfelelően az interneten a stucni.hu címen található meg.

 

Névjegy:
Stucni Kft.
2100 Gödöllő, Kossuth Lajos utca 20.
Telefon: +36 28 533 044, +36 20 573 3365
Web és email: stucni.hu, benyilaszlo@stucni.hu

Stucni Kerékpár
Stucni Kerékpár
Kép forrása: Makrai Péter