Magyar Kupafutamként terveznek a 2012-es Top Maraton sorozat szervezői Hír

topmaraton.hu
2012/03/07
"Szervezőtársaimmal úgy döntöttünk, hogy idén mind a négy versenyt Magyar Kupafutamként kívánjuk megrendezni, ehhez megtesszük a szükséges intézkedéseket."
Hirdetés

Nyolcadik évadját kezdi május végén a Top Maraton Mountain Bike sorozat. A négy állomásból – a hagyományoknak megfelelően – kettő a Bükkben, egy-egy pedig a Pilisben és a Mátrában kerül megrendezésre. A maratoni távú versenysorozat kedvezményes nevezése március 10-ig tart.

 

82200-topmaraton_fotovanikzoltan.jpg

 

A négy legnagyobb hazai hegyikerékpáros maraton szervezői – Harangvölgyi András, Nagy Ádám, Tarnai Csaba és Eisenkrammer Károly – 2005-ben fogtak össze, és alakították ki a Top Maraton rendszerét, melynek végén összetett eredményeket is hirdetnek. Minden állomás alkalmával választható az akár 100 kilométert is meghaladó leghosszabb távú viadal – igaz, ezt csak férfiak teljesíthetik –, a 60-70 kilométer körüli közép- illetve a 30-40-es rövidtáv. Az elit férfi hosszútáv összetettjét 2011-ben Blazsó Márton (Bike Team Szeged), a női közepet Michelberger Szilvia (Fillari Team Budaörs) nyerte . Az idei esztendőben – az olimpiai felkészülés figyelembe vétele mellett – ismét várható az ötkarikás játékokra készülő kerekesek részvétele; a mintegy másfél ezer nevező között az élversenyzők mellett jelentős számú hobbikerekes is rajthoz áll a viadalokon. „ Szervezőtársaimmal úgy döntöttünk, hogy idén mind a négy versenyt Magyar Kupafutamként kívánjuk megrendezni, ehhez megtesszük a szükséges intézkedéseket. A sikeresen teljesítők így két maratoni versenysorozatban is értékelve lesznek ” – fogalmazott Harangvölgyi András, a Duna Maraton szervezője. A Top Maraton sorozat szervezői az V. PORT.hu-Bringaexpón, a Hungexpo „B” pavilonjának 51-es standján jelen voltak március 1. és 4. között, lehetőséget biztosítva a helyszínen történő kedvezményes nevezésre. A mountain bike-sorozat négy futamára együttesen, kedvezményesen, online módon március 10-ig lehet nevezni a honlapon. A Top Maraton sorozat eseményei 2012-ben : - május 27., XI. Specialized Maraton Szilvásvárad, www.szilvasvaradmaraton.hu   - július 01., XIII. Duna Maraton, www.dunamaraton.hu - augusztus 05., XII. Bükk Maraton, - szeptember 02., XI. Mátra Maraton, www.matramaraton.hu

 

82200-topmaraton2012_logo.jpg

 

Fotó: Vanik Zoltán www.topmaraton.hu
Hirdetés