Leleplezték: Gepida elektromos kerékpár újdonságok 2016

(x) - Támogatott tartalom
2016/02/29
A Gepidától meghívást kaptunk a 2016-os elektromos kerékpárjaikat és az őket meghajtó Bosch rendszereket bemutató előadásra, melyen 80 hazai kerékpár kereskedő vett részt.

Gepida elektromos kerékpárok

Az elektromos kerékpárok  piaca hihetetlen gyorsasággal és mértékkel folyamatosan növekszik annyira, hogy lassan az Európai Unióban minden ötödik eladott kerékpár valamilyen elektromos rendszerrel szerelt és ez a jövőben előreláthatólag folyamatosan növekedni fog. 2010-ben 500 000 elektromos kerékpár talált gazdára az EU-ban, ez 2015-re nagyjából 1 500 000-ra növekedett.

 

Mára már hazánkban is egyre többen érdeklődnek és vásárolnak elektromos kerékpárokat. A Nyugati piacokkal szemben itthon még csak néhány éve kaphatóak ebike-ok ennek ellenére viszont széles választékban.

A Gepida 2003 óta foglalkozik elektromos kerékpárok forgalmazásával, az általuk gyártott kerékpárok túlnyomó részben a méltán népszerű Bosch rendszerrel kerülnek piacra. A Bosch rendszerek mind középmotoros szettek melyek 25 km/h-s tempóig fejtenek ki rásegítést pedálozás közben. A Gepida kerékpárok felhasználási területtől függően három különböző nyomatékú motorral szereltek. Az idei 2016-os Gepida kerékpárokon háromféle Bosch szett található meg, az Active Line, Performance Line és Performance Line CX.

 

Az Active Line 250W/50Nm teljesítményű, mely így inkább a mindennapi városi közlekedéshez ideális, a Performance Line 250W/60Nm-es teljesítménye már dinamikusabb túrákra is megfelelő, míg pedig a Performance Line CX-et leginkább a montikba szerelik, hiszen ennek a 250W/75Nm teljesítménye a legerősebb és akár 300%-os rásegítést is nyújthat.
Akármelyik szettről is legyen szó idéntől nem csak az egyszerűbb Intuvia, hanem az idei év új színes képernyős Nyon kijelzőt is választhatjuk. Ez már inkább egy „smart computer” mely sok más funkció mellett navigációval, email kijelzéssel és még akár telefonunkkal is összekapcsolható.

Az előadás keretein belül természetesen bemutatásra kerültek a vadonatúj Gepida Ebike-ok is, melyeket kipróbálhatták az érdeklődők. A Gepida 2016-os elektromos . Azoknak pedig, akik élőben is szeretnék látni, érdemes lesz kilátogatniuk a Bringaexpo-ra, ahol tesztelésre is lehetőséget biztosítanak.

Az elektromos kerékpárok elterjedése tehát megállíthatatlan, és hazánkban is egyre nagyobb szerepet kap. Nem csak városi közlekedésre vagy munkahelyi ingázásra, de sporteszköznek is kiválóan alkalmas.