Lábbelik a hétköznapi „hősöknek”

Lábbelik a hétköznapi „hősöknek”

Benecz Ferenc
Benecz Ferenc
2017/06/02
A Northwave a tavalyi Eurobike kiállításon mutatta be új, az extrémebb felhasználásra készülő allmountain-enduro, valamint a kompromisszum nélküli teljesítmény leadására hivatott xc lábbelik közé pozícionált új kategóriáját - az Outcross lábbeliket, melyek most nálunk jártak.
Hirdetés

Az Outcross-modellekkel  – Outcross KnitOutcross és Outcross Plus – azokat a felhasználókat célozták meg, akik túráznak, vagy mindennemű teljesítmény orientáltság nélkül bringáznak, miközben előfordul, hogy kisebb-nagyobb távokat gyalogolnak is a kerékpáros cipőjükben. Ehhez olyan lábbelit kellett tervezni, melynek a komfortérzete – mind gyaloglás, mind pedálozás közben – kulcsfontosságú.

Mindhárom modell klipsz használatra előkészített, de a talp kialakításának köszönhetően normál taposó pedállal is használni tudjuk. És ha már talp: az Outcross-családtagok mind ugyanazon típusú Michelin talpat kapták – az Explorer nevű mintával. Kellően merevek, hogy hatékonyan pedálozhassunk. Az OC azaz Outdoor Compound összetétel már tapintásra is érezhető hogy milyen tapadós, ami sziklás terepen kifejezetten jól jön. Mintázata és vastag felépítése a gyaloglás komfortját növeli viselője számára.

Nézzük egyenként a modelleket:

 

Outcross KNIT

A testvérek közül a legelső. Azért nem a legegyszerűbbet írtam, mert igazából már ez a modell is számos okos megoldást tartogat.

 

Outcross Knit - oldalról Forrás: Paraferee - mozgasvilag.hu
Outcross Knit - oldalról
Kép forrása: Paraferee - mozgasvilag.hu

 

Ilyen például a varrásnélküli, egy darabból készült, kötött/szőtt (knit) felsőrésze. Az anyag készítésekor, annak végleges elhelyezkedése szerint, előre megtervezett módon váltakoznak a szövési irányok és sűrűségek rajta. Ennek köszönhetően, annak ellenére, hogy egy darabból áll, vékony de a megfelelő helyeken mégis erős lehet. Ráadásul nagyon vagány külsőt is kölcsönöz ezáltal a cipőnek. Akik kifejezetten olyan kerékpáros lábbelit keresnek, mely a lehető legkevésbé sportos, inkább utcai külsejű, azok számára ideális választás lesz!

Strapabíró kialakítását nem csak az okos szövésének köszönheti, hanem az oldalaira felragasztott egy-egy szilikonos feltétnek, valamint az orrán és sarokrészén levő felgumírozásnak.

A modellel megcélzott kevésbé sportos felhasználási kört jól mutatja, hogy fűzős - nyúlásmentes. Hogy a terepen ne akadjon be a cipőfűző hurok egy ágba, egy fényvisszaverős mintával ellátott gumis pánt alá rejthetjük azt – okos és filléres trükk, szeretjük.

Ára: 27 990 Ft
Színek: fekete, kék
Méretek: 36-47

 

Outcross és Outcross Plus

A család másik két modellje csak a fűzési megoldásában tér el egymástól. A normál Outcross három darab extra vékony tépőzáras nyelvvel, míg a Plus-kivitel két tépőzáras nyelvvel és legfelül egy a Northwave által fejlesztett SLW2 tárcsás-damilos rendszerrel (a tárcsát tekerve tudjuk feszíteni a damilokat, míg lazítani a kar meghúzásával vagy nyomásával lehet) simul lábunkra. A beállítás mindkettő verzió esetében gyors – az SLW2 esetében a rüsztünkre pontosabban be tudjuk állítani a feszességet.

 

Outcross - oldalról Forrás: Paraferee - mozgasvilag.hu
Outcross - oldalról
Kép forrása: Paraferee - mozgasvilag.hu

 

A cipők több darabból összevarrt felsőrésze strapabíró filmréteggel bevont 3D hálós szövet, amit az orrnál, a sarokrésznél valamint a két oldalán további kopásálló gumis feltétekkel erősítettek meg. Lábfejünk szellőzését a belső oldalt rüszt tetejétől szinte a lábujjunkig, külső oldalon csak a lábujj magasságában elhelyezett lyukak, illetve az orr-rész tetején filmréteg nélkül hagyott kisebb terület biztosítja.

 

Női Outcross Plus - oldalról Forrás: Paraferee - mozgasvilag.hu
Outcross Plus - oldalról
Kép forrása: Paraferee - mozgasvilag.hu

 

Aki kicsit sportosabb felhasználási körre keres komfortos lábbelit, az utcai cipőkhöz hasonló kinézettel, annak lehet jó választás ez a két modell. A Plus-változat női kivitelben is elérhető!

Ára: Outcross 30 990 Ft; Outcross Plus 39 990 Ft
Színek: Outcross kék, antracit/fekete, forest; Outcross Plus antracit/fekete, fekete/türkiz (női)
Méretek: 36-47, 36-43 (női)

A Northwave Outcross cipők hazai forgalmazója: BikeFun Kft.

Hirdetés