KTM trekking kerékpárok

KTM trekking kerékpárok

Mozgásvilág
Mozgásvilág - Támogatott tartalom
2022/06/28
Szerencsére hazánk számos kiváló kerékpáros túraútvonalban bővelkedik, melyek mentén akár nagytavainkat kerülhetjük meg, akár folyóinkat követve ismerhetjük meg az élővilágukat, akár hegyeink festői tájait fedezhetjük fel. Ezen kalandjainkhoz sokszor nem is kell több mint egy minőségi, komfortos és jól felszerelt kerékpár. Bátran állítjuk, hogy a KTM trekking kerékpár kínálatában olyan ínyencségeket találhatunk, melyektől a kerékpározás nagyszerű élménnyé változik.

Íme a KTM palettájáról néhány izgalmas modell:

KTM Life Ride

KTM trekking kerékpárok-4
KTM Life Ride
KTM trekking kerékpárok-4
Forrás: KTM Bikes

Legyen szó egy tavunk megkerüléséről, vagy csak munkába ingázásról, a Life Ride jól felszerelt kerékpáron kényelmesen fognak telni a kilométerek.

A KTM régóta bizonyított minősége és a funkcionalitás találkozik ebben a kiváló ár-érték arányú trekking kerékpárban. A Shimano Tourney és Altus alkatrészekből összeállított hajtás megbízhatóan teszi a dolgát, míg a Shimano Acera hidraulikus tárcsafék minden időjárási körülmény során elegendő fékerőt biztosít! Komfortunkat egy Suntour teleszkóposvilla is növeli.

Egy jó trekking kerékpár felszereltségéből nem hiányozhat az esős időjárás során „szárazabb” érzést nyújtó sárvédők, a cuccainkat hátunk helyett hordozó csomagtartó, valamint az esetleg hosszúra sikerült túránk végén is kellő láthatóságot és látást biztosító első-hátsó lámpák – így természetesen a Life Ride modellen is megtalálhatók ezen kiegészítők.

A komplett terhelhetősége 118 kg. Elérhető ejtett vázcsöves, avagy „női”, és hagyományos vázkialakítással. 

KTM Life 1964

KTM trekking kerékpárok-3
KTM Life 1964
KTM trekking kerékpárok-3
Forrás: KTM Bikes

Komfortos, egyeneshátú üléspozíciója révén kiváló választás ez az alumínium vázas trekking kerékpár akár városban közlekedni, akár rövid, laza túrához. 

Hogy ne jelentsen akadályt vagy problémát egy kisebb zápor, zivatar, vagy az, ha ránk esteledik, ezt a modell felszerelték SKS sárvédőkkel és B&M első-hátsó lámpákkal is! Kényelmünket tovább növeli, ha strapabíró gyári csomagtartó, melyre felpakolhatjuk cuccainkat, és így nem kell a hátunkon cipelni. A leginkább a Shimano Deore alkatrészcsaládból válogatott felszereltsége pedig biztosíték a minőségi és élvezetes tekerésnek.

A komplett terhelhetősége 116 kg. Elérhető ejtett vázcsöves, avagy „női”, és hagyományos vázkialakítással. 

KTM Macina Sport 710

KTM trekking kerékpárok-2
KTM Macina Sport 710
KTM trekking kerékpárok-2
Forrás: KTM Bikes

Az eddigi alapkoncepció megtartása mellett egy nagyobb megújuláson ment át ez modell. Az új fejlesztésű alumínium vázban a BOSCH legújabb, legjobb rendszere bújik meg. A váz alsócsövébe integrált 750 Wh-s akkumulátor és a negyedik generációs Performance CX motor 85 Nm nyomatéka kellően erős és kitartó társad lesz a hosszabb túráid során is! A kiemelkedő mérnöki teljesítmény révén a valaha gyártott legnagyobb kapacitású ebike akku-pakk ellenére is a váz alsócsövének mérete nem növekedett meg, geometriája pedig maradt a korábbi modelleknél bizonyított.

A hajtás kifinomult és zavartalan teljesítményéért a Shimano XT Shadow+ váltója gondoskodik a bringán, míg a biztos és pontos megállásunkhoz szükséges és jól adagolható erőt a Shimano Deore XT 4-dugattyús hidraulikus tárcsafékei biztosítják. 

Egy jó trekking kerékpárról nem hiányozhatnak a lámpák – hiszen útjaink nem mindig érnek véget a naplemente előtt, a csomagtartó – hiszen a túránkra magunkkal vitt felszerelésnek kell a hely, vagy a sárvédők – egy eső bármikor előfordulhat, és nem állíthatja meg a vérbeli túrázót. Ennek megfelelően a Macina Sport 710 alapfelszereltsége közé tartozik 150 Lux teljesítményű B&M Lumotec IQ-XS első lámpa, a KTM saját gyártású alumínium csomagtartója, és a SKS A55K sárvédők is.

Válaszd a Machina Sport 710 kerékpárt, tervezd meg az útvonalat, amit felfedeznél, és indulj útnak… a kerékpáron nem fog múlni a célba érés! A komplett terhelhetősége 144 kg…

KTM Macina Tour XC 610

KTM trekking kerékpárok-1
KTM Macina Tour CX 610
KTM trekking kerékpárok-1
Forrás: KTM Bikes

A kínálat FUN és TOUR modelljei mindig nagy elismerést kapnak a tesztek során, melynek okát négy szóban lehet összefoglalni: minőség, komfort, teljesítmény és stílus. Mindezeket a legmagasabb szinten.

A Macina Tour XC 610 letisztult, elegáns kinézetű elektromos rásegítéses kerékpár, melynek alumínium váza egy nagy, 625 Wh kapacitású akkumulátort rejt, melyhez egy fejlett, 4. generációs Bosch Performance CX hajtásrendszer társul. Ezeknek köszönhetően a kerékpár nagyon hosszú túrákon is képes extra nyomatékkal (maximum 85 Nm) segíteni a bringázásunkat.

A váltás zavartalan teljesítményéért a Shimano Deore Shadow+ váltója felel, míg a minden időjárási körülmény során megfelelő fékerőt a Shimano 4-dugattyús hidraulikus tárcsafékei biztosítják. 

Lévén ez egy igazán jó trekking kerékpár, nem hiányozhat róla például az első-hátsó lámpa – hiszen útjaink nem mindig érnek véget a naplemente előtt – így a Macina Tour XC 610 alapfelszereltsége közé tartozik egy 50 Lux teljesítményű B&M Lumotec MYC első és egy extra fényes B&M Toplight LEDes hátsólámpa. További alapfelszereltsége még a KTM saját gyártású alumínium csomagtartója – hiszen a túránkra magunkkal vitt felszerelésnek kell a hely, illetve az SKS A55K sárvédői is – egy eső bármikor előfordulhat, és nem állíthatja meg a vérbeli túrázót. 

Mindennapi városi közlekedésre, tavainkat megkerülni kiváló választás! A komplett terhelhetősége 145 kilogramm. Elérhető ejtett vázcsöves, avagy „női”, és hagyományos vázkialakítással. 

KTM 2022 kerékpár katalógus