Kiváló Magyar Kerékpáros Térkép 2007 Hír

Mozgásvilág
Mozgásvilág
2008/04/08
A Turista és Természetjáró Információs Egyesület pályázatot írt ki a "Kiváló Magyar Kerékpáros Térkép 2007" cím elnyerésére, amelyre minden magyar térképkészítő és -kiadó műhely korlátlan számú saját maga által, kerékpárosok számára készített művel pályázhatott.
Hirdetés

A 2007. év kerékpáros térképét a 2007 december 31-ig közreadott, kerékpárosok sámáára készített művek közül választották ki. A pályaműveket szakértőkből és laikusokból álló zsűri értékelte és díjazta. A pályaműveknél nem csak a szépség, hanem a kerékpáron való használhatóság is számít. (anyag, súly, formátum, terjedelem, hajtogatás, méretarány, olvashatóság stb.). A pályázat kiírásával a magyarországi kerékpáros kultúra elmélyítését szeretnék elősegíteni.


Első helyen a Frigória Kiadó Budapest Kerékpáratlasz-a végzett. A bírálók egyetértettek abban, hogy ez a kerékpáros atlasz közelíti meg legjobban az ideális térképet.

Második helyen a Nyugat-Balaton Turisztikai Iroda által kiadott Kerékpártúrák című térképe végzett, első sorban a hangulatos és kedvcsináló jellege miatt. (A térkép letölthető)

A dobogó harmadik fokára az Alba Regia Ifjúsági és Szabadidős Egyesület által kiadott Közép-dunántúli regionális kerékpáros térkép került, főként praktikus mérete, kezelhetősége miatt.


A Kiváló Magyar Kerékpáros Térkép pályázatot várhatóan a 2008-ban publikált térképekre is kiírják. Remélhetőleg ez ösztönzőleg hat majd a térképkészítőkre is és ezzel is fejlődik a hazai kerékpáros turizmus.

Hirdetés