Kipróbáltuk a Hármashatár-hegyi Turistaházat - bevált!

Kipróbáltuk a Hármashatár-hegyi Turistaházat - bevált!

Házi Bernadett
Házi Bernadett
2017/04/05
Hiánypótló szálláshely nyílt a turisták előtt a Hármashatár-hegy tetején!
Hirdetés

Hármashatár-hegy a Budai-hegység északi-északkeleti részén magasodik Budapest fölé, 495 m magasan. Ez a hegyvidék a Normafa mellett igen kiemelt fontosságú zöldövezet a városi lakosság körében, ahol számtalan kiváló túraösvény várja a kirándulni, futni és bringázni vágyókat.

Kellemes, árnyas piknikező hely a ház előtt Forrás: www.mozgasvilag.hu
Kellemes, árnyas piknikező hely a ház előtt
Kép forrása: www.mozgasvilag.hu

Galériáért katt a képre!

Budapest zöldövezeti ékszerdoboza: a Hármashatár-hegy

A Pilisi Parkerdő Zrt. felismerve a hely adottságaiban rejlő lehetőséget, 2012-ben kezdte meg itt a felújítási munkálatokat. A cél elsősorban egy korszerű ökoturisztikai létesítmény, a ZöldBázis Turistaközpont létrehozása volt. Első körben az Erdei Iskola és a Hangár Bisztro készült el, melyeket a későbbiekben a Guckler Károly-kilátó megépítése és a Turistaház felújítása követett.

A Turistaház egyébként már 2016. nyarára elkészült, azonban a vendégek számára csak december közepétől nyitotta meg kapuit. Amikor már minden engedély rendelkezésre állt, szerkesztőségünket érte elsőként a megtiszteltetés, hogy birtokba vegye a több komfortos szobával és tágas konyha-étkező résszel ellátott épületet.

 

Turistaház a főváros szívében - mindentől távol és mégis közel

Egy verőfényes reggelen érkeztünk fel a turistaházhoz céges Karácsonyunkat megünnepelni, amelyet hűen önmagunkhoz egyből egy majd 9 km hosszú túrával indítottunk Hűvösvölgybe és vissza. Nem siettük el a kirándulást, az esti sütögetéshez pont szürkületben értünk vissza. Mire a ház elé kipakoltunk minden alapanyagot már rendesen ránk is sötétedett. Készen álltak hát az ideális feltételek a tűzrakáshoz, amelynek melege már ránk is fért, mivel eddigre már eléggé lehűlt az idő. A tűz mellett egy jó nagy kondér forralt bor is gondoskodott arról, hogy ne fázzunk és persze az emelkedő hangulatra is rátett egy lapáttal.


A turistaház közvetlen közelében magas fenyőfák állnak Forrás: www.mozgasvilag.hu
A turistaház közvetlen közelében magas fenyőfák állnak
Kép forrása: www.mozgasvilag.hu

Galériáért katt a képre!


Megoldás a természetbe való gyors kiszakadásra

Amellett, hogy budapestiként akár minden nap felmehetünk a Hármashatár-hegyre, mégis teljesen más egy- vagy akár több éjszakát itt fent eltölteni. A városközpont egy karnyújtásnyira van tőlünk, mégis úgy érezzük, mintha egy érintetlen erdő közepén lennénk, a város zaja és fényei oly távolinak tűnnek. Tökéletes és gyors megoldás a mindennapokból való kiszakadásra, ahová nem kell órákat autóznunk, ellenben a természet csendjét és szépségét ugyanúgy élvezhetjük.

 

Gondoltatok már arra például, hogy csak úgy éjfélkor felugorjatok a Guckler Károly-kilátóba?

 

Más körülmények között ez lehetetlen volna, ám a turistaházból ezt mi most könnyedén, egy kb. 5 perces sétával meg tudtuk tenni. Csodálatos ilyenkor gyönyörködni a város esti fényeiben, főleg azzal a tudattal, hogy történetesen nem kell órákat túráznunk hazafelé, bár annak is megvan a varázsa.

A lemenő nap sugarai a horizonton Forrás: www.mozgasvilag.hu
A lemenő nap sugarai a horizonton
Kép forrása: www.mozgasvilag.hu
Galériáért katt a képre!

A hely alapvetően olyan természetkedvelő baráti társaságokra, családokra, céges összejövetelekre apellál, amelyeknek tagjai szívesen töltenek el néhány napot igényes környezetben, jól felszerelt szálláshelyen, ráadásul főzési kedv hiányában ragyogó étkezési lehetőséggel - Hangár Bisztro - a közelben. A turistaház környezetét számos turistaút érinti és egy Budai-hegység térképpel a kezünkben napi túráinkon akár egész messzire is eljuthatunk.

Hány kilométer és hány perc autóval?

Kolosy tér
                              5,8 km           14 perc 
Batthyány tér                     8 km             19 perc
Széll Kálmán tér               8,6 km           21 perc
Nyugati tér                          8,6 km           26 perc
Deák Ferenc tér               10,7 km          33 perc       

 

A Turistaház kipróbálásának lehetőségét ezúton is köszönjük a Pilisi Parkerdő Zrt.-nek és a Hármashatár-hegyi Turistaháznak!

 

Hirdetés