Két, egynapos Europa Tour versenyt szervez a P-NÍVÓ-Betonexpressz 2000 SE Hír

Mozgásvilág
Mozgásvilág
2008/07/31
Kettő, a Nemzetközi Kerékpáros-szövetség versenynaptárában 1.2-es kategóriájú viadalként bejegyzett országúti versenyt rendez az első magyar kerékpáros kontinentális egyesület, a P-NÍVÓ Betonexpress 2000-Corratec SE.
Hirdetés

A versenyek részei az Europa Tour sorozatnak, az eseményen ennek megfelelően Europa Tour pontokért megy majd a küzdelem. Az augusztus 1-jén és 2-án megrendezésre kerülő egynaposokat sajtótájékoztatón mutatták be a szervezők. A pénteki viadalon elindul Kusztor Péter is, aki másnap utazik Pekingbe, hogy az olimpia országúti mezőnyversenyén - Bodrogi László mellett - hazánkat képviselje.


A szervezők 10-12 csapat - eddig több mint 25 külföldi klub érdeklődött -, összesen 100-120 kerekesének - köztük a hazai élmezőny - nevezését fogják elfogadni; a legjobbak közt 3.616 EURO-s pénzdíj kerül majd kiosztásra a versenyeken.

A július 30-ai, budapesti sajtótájékoztatón a szervezők mellett a vendéglátó települések városvezetői és meghívott kerekesek is részt vettek.


Augusztus elsején kerül sor a II. GP Betonexpressz 2000 1.2-es kerékpárversenyre, melynek során a bringások Tiszaroffról tekernek föl a Kékestetőre, a táv közel 180 kilométer lesz, a befutó este hat óra után várható. A pénteken rajthoz álló Kusztor Péter számára - aki Bodrogi mellett részt vesz az olimpia országúti mezőnyversenyén - ez lesz az olimpiai felkészülésének utolsó állomása; a kerekes szombaton már repülővel Peking felé veszi az irányt. Kusztort a Tiszagyendai Polgármesteri Hivatal előtt 14.00. órakor - a mezőny néhány percre megáll ekkor - fogják ünnepélyesen búcsúztatni.


Másnap, a 14.00. órakor rajtoló II. GP P-NÍVÓ - szintén 1.2-es kerékpárverseny - alkalmával 165 km-t teljesítenek a versenyzők. A körpálya útvonala Tiszagyendáról indulva - és oda visszaérkezve - Tiszaroffon és Fegyverneken vezet majd keresztül, a befutó 17.45. órakor várható. A versenynap délelőttjén tíz órától a 4-14 éveseknek gyermekfutamok kerülnek lebonyolításra.

Hirdetés