Kerékpárút is összeköti Kismartont és Sopront Hír

turizmus.com
2007/09/26
A Fertő tó környéke jó eséllyel pályázhatna a hazai kerékpárutak mekkája címre, ugyanis - nyílván az osztrák szomszédságnak köszönhetően - ezen a környéken folyamatosak a kerékpárút-fejlesztések.
Hirdetés

A jószomszédi kapcsolatok újabb jeleként a hét végétől egy huszonkét kilométeres kerékpárút is összeköti a burgenlandi székvárost, Kismartont (Eisenstadt) Sopronnal. A Szentmargitbányán (St. Margarethen) áthaladó szakaszt a hét végén adták át hivatalosan.

A jó minőségű kerékpárút Kismartonból indulva, Darázsfalván (Trausdorf) és Szentmargitbányán keresztül a régi pozsonyi műút mellett haladva éri el a történelmi határpontot, ahonnan Sopronkőhidán át, a Tómalom érintésével vezet magyar oldalon Sopron központjáig. (A szentmargitbányai határpont volt az a hely, ahol 1989-ben az akkori NDK-s állampolgárok áttörték a Nyugatot Kelettől elkülönítő „kaput”.) A kerékpárosok az út mellett elhelyezett, összesen 140 irányjelző tábla segítségével tájékozódhatnak a két szomszédos körzet kulturális és természeti nevezetességeiről. A turisztikai fejlesztést szolgáló út megépítése 250 ezer euróba került, amelyhez Burgenland tartomány 91 ezer euróval járult hozzá.

 
Hirdetés