Kerékpározz tudatosan! Hír

www.compass-sport.hu
2008/04/23
Sokat kerékpározol? Esetleg életmódoddá vált ez a sport? Netán jól jönne egy eszköz, mellyel edzésedet maximális szintre helyezheted, vagy egyszerűen csak, szeretsz „okosan” bringázni? Ha a kérdésekre igen a válaszod, ez a pont cikk neked szól!
Hirdetés

A navigációiról már jól ismert Garmin, nem csak az autósoknak, hajósoknak, túrázóknak tervez magas tudással bíró navigációs eszközeivel, hanem a kerékpárosokra is gondolt. Termékpalettáján megtalálhatók, a kimondottan bringásoknak szánt GPS alapú „személyi edzőpartnerei” is, ami nagy segítségedre lehet kerékpározásod során.

Nézzük sorban, mit jelent ez a gyakorlatban.

Mivel olyan készülékekről beszélünk, melyekben GPS vevő található, elsősorban navigációs célra használhatók, de ezek már nem csak GPS-ek! A pozíciód megjelenítésén kívül méri a sebességedet, az általad megtett távolságot és időt, szintkülönbséget, az emelkedést és süllyedést, az elégetett kalóriát, stb. Megfelelő kiegészítőkkel mérheted még a szívritmusodat, pedálfordulatszámot és még számos hasznos dolgot, amivel teljessé teheted a kedvenc sportodat, vagy hobbidat. Ha rendszeresen egyedül edzel, ezeken a készülékeken lehetőséged van egy virtuális edzőpartner létrehozására, és már versenyezhetsz is ez ellene. Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy létrehozol egy „ellenfelet” az eszközön, és utána nincs más dolgod, mint jobb eredményt produkálni, mint „ő”. A létrehozott „ellenfél” tulajdonképpen az általad teljesíteni kívánt eredmény, amit vagy elérsz, vagy nem. Ezzel a lehetőséggel akár játék is lehet a mozgás.  

Az edzésed végén kielemezheted az elmentett adatokból, hogy milyen teljesítményre voltál képes, így mindig tudni fogod, ha javítanod kell a tempódon, vagy nem megfelelő a légzésed, stb. Ezeket az adatokat hetekre, hónapokra, vagy akár évekre visszamenőleg előveheted a memóriából és akár meg is oszthatod, vagy összevetheted más kerékpárosokkal is, ami tapasztalatszerzés céljából nagyon jó lehetőség. Egyik-másik készülékben vezeték nélküli adatátviteli lehetőség is található, ami egyszerű adatküldést tesz lehetővé két eszköz között, így az adatcsere két készülék között a világ legegyszerűbb dolgává válik.

 

 

Az alábbi linkeken megnézheted ezeket, az eszközöket és összevetve tudásukat, kiválaszthatod a számodra legmegfelelőbb típust:

Garmin Edge 205

Garmin Edge 305 HR

Garmin Edge 605

Garmin Edge 705 HR

Garmin Forerunner 305

Jó választást kíván a Compass-Sport stábja!
Hirdetés