Kerékpárosoké és gyalososoké a Kőröshegyi Viadukt Hír

Mozgásvilág
Mozgásvilág
2007/07/23
A héten megkezdődik a mintegy két kilométer hosszú, 41 milliárd forintba kerülő völgyhíd műszaki átadása. A végleges átadás 8-án lesz, de előtte 4-én a gyalosok és kerékpárosok vehetik birtokba.
Hirdetés

Autópályán tilos kerékpárral közlekedni, s ha belegondolunk, ez így is van rendjén. Aki mégis kíváncsi, hogy milyen érzés lehet a kétszer két sávos Kőröshegyi Viadukton két keréken, vagy akár gyalog végighaladni, augusztus 4-én megteheti ezt az autómentes napon.

Az ötletet egyébként a Criticalmass is szorgalmazta, ám a híradások szerint a Hídépítő Zrt. ezt még a megkeresés előtt, saját elhatározásból kezdeményezte. Igaz, a kerékpárosok még az egy hetes autómentes völgyhíd gondolatát is szövögették.
BRINGÁVAL A VÖLGYHÍDON!
A rendezvény időpontja (bringaverseny + egyéb programok, ld. lent): 2007. augusztus 4., szombat, 13:00 - 23:00

AMATőR BICIKLIVERSENY LESZ A KőRÖSHEGYI VÖLGYHÍDON.

A gyerekek (14 éves korig) 8 km-en, az idősebbek 16 km-en mérhetik össze erejüket,a leggyorsabb versenyzők 1872 m-es sprintversenyen dönthetik el, hogy ki a leggyorsabb a VÖLGYHÍDON!

A verseny helyszínét Kőröshegy felől, a táblákkal jelzett útvonalon lehet megközelíteni.

Regisztráció: 13 órától 14.00 Gyerek kerékpárverseny 14.30 Felnőtt kerékpárverseny 16.00 Sprintverseny

A verseny díjairól és az egész estig tartó jó hangulatról a HÍDÉPÍTő ZRT gondoskodik!

Információt találhat még: -csatolmányok: bringaverseny, ill. plakát PDF formátumban -plakátokon, szórólapokon -hamarosan a www.hidepito.hu honlapon. A bicikliversenyen mindenki saját felelősségére vesz részt!

TOVÁBBI PROGRAMOK 14:00 A környezô települések ének-, zene- és táncbemutatói

Koncertek: 18.00 Kiscsillag zenekar koncertje 20.00 Pannonia Allstars Ska Orchestra koncert 21.30 Kiyo-Kito Taiko japándob koncert

22.00 Monumentális fény- és tuzijáték

délután folyamán: -Kirakodó vásár, népi ételek, festô- és fotópontok -Ismertetô elôadások a hídról és az építés menetérôl

Ismerje meg Ön is a Kôröshegyi Völgyhidat! Jöjjön és használja ki ezt a soha vissza nem térô alkalmat! Sétáljon végig a viadukton és örökítse meg a Balatonra nyíló páratlan panorámát!
Hirdetés