Kerékpáros visitor center Horvátországban Hír

turizmus.com
2008/04/07
A Horvátország észak-keleti részében, a Dráva és a Duna által határolt területen fekvő Kopácsi-rét Természetpark lett a biciklisturisták első horvátországi visitor-center-e.
Hirdetés

Három éve vette kezdetét a Dunai Kerékpár-turisztikai Útvonal elnevezésű fejlesztési projekt, amelynek három fázisából nemrégiben valósult meg a második. A projekt első fázisában kihelyezték a turisztikai jelzéseket, az info-pultokat, valamint különféle térképeken, brosúrákon és népszerűsítő anyagokon keresztül erősítették a dunai útvonal marketingjét. A Kopácsi-rét fogadó központjának parkolójában nemrégiben alakították ki a fedett kerékpár-parkolót, míg a fogadóközpont termeiben internetes kapcsolattal rendelkező új számítógépet helyeztek el, amely a biciklisturistáknak is rendelkezésre áll.

A fejlesztés célja, hogy a kerékpárosoknak alapvető információkat és felvilágosítást nyújtsanak a további kínálatról, melyben megtalálható az érdekes rendezvények, éttermek, éjszakázó-helyek és kerékpáros szolgáltatások listája, valamint a baranyai térség által kínált valamennyi turisztikai szolgáltatás.

Tekintettel arra, hogy a Dunai Útvonal Horvátország első nemzetközi kerékpáros túraútvonala, melyen évente számos kerékpáros turista halad át, a projekt harmadik fázisában ún. ecocounter-ek kihelyezését irányozták elő, melyek a Kopácsi-rét bejáratánál hivatottak az onnan kiinduló biciklisták számlálására. Később gyalogosokat és motoros járműveket számláló berendezést is kihelyeznek.

 
Hirdetés