Kerékpáros paradicsom dimbes-dombos környéken Hír

Kakuk András
Kakuk András
2015/07/07
Bucklige Welt, azaz dimbos-dombos környék a sógorok legközelebbi kerékpáros zarándokhelye. Bécsújhely alatt egy kőhajításra, a Scheebergen innen változatos túrák várnak.
Hirdetés

Fagyizós-sörözős körök

A környék kiépített Ebike hálózattal rendelkezik. Most nem csak arról beszélek, hogy számos helyen lehet ilyen kerékpárt kölcsönözni, hanem arról, hogy a környéken először láttam az Ebike turizmus teljesen átgondolt változatát.
A Nextbike rendszerében bérelhető bringák, nem csúcsmodellek, de kirándulásra alkalmasak. Az ilyen kerékpárok egyik gyenge pontja az akkumulátor. Használattól függően 2-3 óra alatt lemerülhetnek, és ez igen kellemetlen tud lenni az olyan 4-500 méter szintet kínáló körökön mint pl. a Panoráma kör, melyet mi is lepróbáltunk.
Itt láttam először azt, hogy a kijelölt kerékpárutak mellett számos helyen van lehetőség akkumulátor töltésre de még cserére is, amit természetesen a térképeken is jelölnek. Ha leültünk egy sörire, egyből jött a kérdés, hogy nem kell-e feltölteni a bringákat? Okos.

A kijelölt túrák vegyesen futnak bicikliutakon és főutakon is. A forgalomtól legkevésbé sem kell félni, mert kicsi, ráadásul az autósok is figyelnek ránk.

A családos körön a kilátáson kívül több turistalátványosság is az utunkba kerül. Vár, kilátó, templom és persze strand, fagyizó is.

Panoráma kör Forrás: Kiss Viktor - Hegyisport
Panoráma kör
Kép forrása: Kiss Viktor - Hegyisport

Képgalériához klikk a képre

Országutisoknak

Bár egy outit sem téptünk meg ittlétünk során, de az aszfalt minősége feltétlen kívánja, hogy szóljunk róla. A panoráma kör tökéletes outival, bár egy kicsit rövid, de Alsó-Ausztria interaktív térképén nézhetünk másikat.

MTB túrák

A környék legmagasabb pontja 896 méter, ezen a szinten hasonlítanak az otthoni terephez. Amiben különböznek mégis, hogy javarészt fenyőerdőben haladnak az utak, széles ösvényeken, puha talajon. Technikás tereppel nagyon nem találkoztunk, merevfarú bringával tökéletesen teljesíthetőek az ösvények. A gyors bringákra szükség is van, mert a felfelék általában meredekek. A környék igazi Alpokalja, hiszen a kékes színben pompázó búzamezők keverednek a már említett fenyőerdőkkel a dombtetőkről pedig rendszeresen felbukkan a Schneeberg tömbje.

Andreas a helyi titán elmondása alapján 300 km-es túrát tudunk itt úgy tenni, hogy ugyanarra a csapásra egyszer sem tekerünk rá kétszer.

Mi 50 km-t próbáltunk ki ebből, amit bátran ajánlunk: Titkos mtb túra

Feny-erd-.JPG Forrás: Kakuk András - Mozgásvilág
Feny-erd-.JPG Forrás: Kakuk András - Mozgásvilág
Kép forrása: Kakuk András - Mozgásvilág

Hol szálljunk meg?- Kerékpáros paradicsom, elegáns körítéssel

Karin és Andreas Ottner, és 3 lányuk által vezetett panzió mennyei célpont a kerékpárosnak, túrázónak vagy utazónak. Andreas top szállodákban volt séf, mielőtt saját panzió mellett döntött. Az étlapon meg is látszik mindez, mindenképpen próbáljuk ki. Minket egyik nap pl. egybesült, rózsaszín, puha borjú szeletekkel lepett meg, mely burgonyapüré és lencse ágyon pihent, körítésnek cukkini cordon bleuvel. Úúúú
Mindezt házi sörrel öblíthetjük le. A Schwarz sörfőzde ugyanis, innen a garázsból indult útnak és ma is kizárólag itt lehet kapni. Nyáron külön a kerékpárosok számára kínálják a Bikers Favourite, könnyű grapefuitos sörüket.

Szobák

A szobák kényelmesek, frissen felújítottak és tökéletesek. Hajópadló, fahatású burkolat a fürdőben, minimalista bútorok, kényelmes ágy, kapszulás kávé. Mi kell több?

Hirdetés