Kerékpáros magassági rekord (6180m) Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu
2011/09/09
Balsgiernek a nyolcórás rekordút alatt meg kellett találnia a saját útját a magashegységi környezetben.
Hirdetés
Két évnyi előkészítés, számtalan gyakorlás és néhány kudarc után végül 2011 augusztusában mégiscsak örülhetünk. Claude Balsiger az 5400 méteren lévő alaptáborban tekert. 5900 méterig meglepően simán ment minden, ám ezután megváltoztak a terepviszonyok és nagyon meredekké, nehezen tekerhetővé vált. Nincsnek utak, Claude kénytelen volt saját nyomvonalat mélyíteni magának a bringájával.
 

 
A névtelen csúcs a Chantang-platón fekszik az indiai-tibeti határ közelében. Balsgiernek a nyolcórás rekordút alatt meg kellett találnia a saját útját a magashegységi környezetben. Ilyen tengerszint feletti magasságnál a ritka levegö egy további kihívást jelent. Az utolsó 100 méter szintkülönbség leküzdéséhez Balsgiernek emiatt 2 órára volt szüksége.
 

 
A rekordkísérlethez használt kerékpár:
Bionicon Reed 140R Keresd meg a határaid, kalandra fel! Reed140air. A többnapos túrák, vagy akár az Alpok-átkelés olyan kihívás, mely komoly követelményeket támaszt kerékpárral és emberrel szemben. Az állítható geometria és a vázkifeszítés a legkeményebb emelkedőket is megszelídíti, míg a lejtők élvezetét az aktív felfüggesztés és a downhill pozíció biztosítja. Aki úgy gondolja, hogy ezért a felszereltség és stabilitás tekintetében kompromisszumot kell kötnie, téved. A Reed140air - mint minden BIONICON kerékpár -  tartós és karbantartása egyszerű.

Hirdetés