Kerékpáros körverseny rally-szabályokkal amatőröknek

Simon Ádám
Simon Ádám
2014/06/03
A június 12-étől 15-éig tartó Dráva Tour valójában egy négynapos kerékpárverseny rally mintára
Hirdetés

A közelgő kerékpáros eseményről a versenyigazgató, Eisenkrammer Károly is beszél.

A túra-versenyre vannak még kiadó helyek magyar csapatok számára is, bár nagyon közel vagyunk már a horvátországi Varaždinban sorra kerülő rajthoz.

A kerékpáros körversenyek egy élsportoló felkészültségét követelik meg. A napról napra hosszú távok teljesítése nagy intenzitással teljesen lemerítik egy hobbikerékpáros szervezetét. Vannak azonban, akik mégis kipróbálnák magukat egy hosszú távú többnapos versenyen, nem csak túratempóban. A hévízi TEKER egyesület horvát partnerével közös szervezésében egy olyan speciális túraverseny debütál majd, ahol egyszerre élhetik át a résztvevők a csodálatos tájak felfedezésének örömét két keréken, s emellett versenyezhetnek is egymással.

A túra-verseny útvonala:
2014. 06. 12. 1. nap: Varaždin 1,5 km-es egyéni időfutam
2014. 06. 13. 2. nap: Koprivnica – Pécs 182 km-es túra/verseny
2014. 06. 14. 3. nap: Pécs – Nagykanizsa 152 km-es túra/verseny
2014. 06. 15. 4. nap: Nagykanizsa – Hévíz 64 km-es túra/verseny

A hamarosan összeálló 120 fős pelotont tulajdonképpen a klasszikus Párizs-Dakar mezőnyéhez hasonlíthatnánk, talán annyi különbséggel, hogy itt arányaiban rövidebbek lesznek a szelektív, mért szakaszok (melyek a verseny értékelésébe számítanak), és nagyobb hangsúlyt kap a közös tekerés, a régió felfedezése. Fontos kiemelni, hogy az Európai Unió által támogatott, 2007-2013 között megvalósuló, Magyarország-Horvátország Határon Átnyúló Együttműködési Programnak köszönhetően a kiválasztott 20 csapat költségeit (nevezés, szállás, étkezés, utazás) a szervezők állják. Még korlátozott számban jelentkezhetnek hatfős, bármilyen összetételű csapatok - fiúk és lányok is nevezhetnek. Ami fontos, hogy a bringások igazolni tudják, képesek egy amatőr országúti kerékpáros tempójában (átlagban 30 km/h) letekerni a távokat. A részletekről az esemény honlapján lehet tájékozódni:

Hirdetés