Kerékpáros biztosítás lopás ellen is! Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu
2012/07/31
Nem kell lakat, nem kell zár, a bringám így is megvár...
Hirdetés

 

 

 

 

Ugyan ez a jónak egyáltalán nem mondható - sőt, ki is merem mondani: pocsék - szlogen csak a szerkesztő agymenésének eredménye és nem is feltétlenül megszívlelendő, azért egyáltalán nem alaptalan! Az AEGONdirekt.hu által júliusban piacra dobott kerékpár biztosítás lopás, elemi kár és személyi sérülések esetén is fedezetet nyújt.

A Magyarországon első alkalommal megjelenő biztosítási termék 50, 150 és 250 ezer forint értékben vállal fedezetet mintegy 4.200 és 12.600 forint közötti éves díj befizetése  ellenében. Ha a szerződő biciklije például 500 ezer forint értékű, akkor is érdemes megkötni a biztosítást, mert a prémiumcsomag választása esetén az ellopott vagy megsemmisült gép  értékének legalább fele megtérül. A gépjármű CASCO-val ellentétben azonban a szerződő ügyfelet nem terheli önrész.

A biztosítást egyszerűen, online megkötheted (máshogy nem is lehet). A kerékpárt nem kell bemutatni, ám a biztosító meghatározza, hogy a kerékpárt különböző helyzetekben (zárt-, vagy nyitott helyen, stb.) milyen védelmi eszközökkel kell eltulajdoníthatatlanná tenni. Vagyis a bevezető szlogen itt megbukott :)

A biztosítást a normál (utcai, túra, hobby-sport) és professzionális (verseny, kereső tevékenységhezk kapcsolódó), 10 évnél nem idősebb kerékpárokra egyaránt meg lehet kötni. Azt hiszem, ezt a biztosítást tényleg érdemes közelebbről megnézni.  Részletes feltételeket a szabályzatban olvashatsz! 



Nagy űrt tölt be az új biztosítási forma, ezért feltételezhetően jelentősen megnő a számuk azoknak a kerékpárosoknak, akik biztosítást kötnek.

Nem mindegy az sem, hogy a biztosítás az egész EU-ban érvényes!



A biztosítást akár most is megkötheted online: klikk ide! 

Ja, és mégegyszer: lakat nélkül ne hagyd magára a kerékpárodat! :)

 

 

 

 

 
Hirdetés